Appelbeignets

30 MIN
10 stuks
Appelbeignets

Met deze gefrituurde snacks scoor je bij iedereen. Bloem, bier en appels, dat zijn de hoofdingrediënten van deze lekkere appelbeignets. Serveren met poedersuiker. Smullen maar!

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 300 g bloem
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 3 el bier
  • 30 g suiker
  • poedersuiker

BEREIDING

  1. Verwarm een friteuse voor op 180 °C.
  2. Splits de eieren. Klop de eidooiers samen met de bloem, het bier, de melk en de helft van de suiker tot een beslag. Klop het eiwit met de rest van de suiker stijf en schep het voorzichtig door het beslag.
  3. Schil de appels, verwijder het klokhuis met een appelboor en snij ze in schijven van 1 cm dik.
  4. Wentel de appelschijven door het deeg en leg ze in de frituurolie.
  5. Bak de beignets 4 minuten aan elke zijde. Draai ze voorzichtig om in de friteuse. Serveer met poedersuiker over gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 150.85 kcal
Koolhydraten 30.05 g
waarvan suikers 9.05 g
Vet 0.83 g
waarvan verzadigd 0.29 g
Proteïnen 4.45 g
Vezels 1.46 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin