Antwerpse hartjes

50 MIN
40 stuks
Antwerpse hartjes

Een heerlijke verwennerij voor Antwerpse mama's op Moederdag op 15 augustus. Naar het recept van de echte Antwerpse Handjes.

Ingrediënten

  • 160 g suiker
  • 175 g hoeveboter, zacht
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • 250 g patisseriebloem
  • 50 g amandelschilfers

BEREIDING

  1. Klop de suiker op met de boter tot je een romige, egale massa hebt.
  2. Klop er het ei door, tot het volledig opgenomen is door het deeg.
  3. Spatel de patisseriebloem door het deeg en vorm het deeg tot een mooie bol. Bedek met plastiekfolie en laat rusten in de koeling (minstens een half uur).
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  5. Rol het deeg uit tot 0,5 cm dikte. Steek met een hartjesvorm koekjes uit en bestijk met wat losgeklopte eierdooier. Bestrooi ze aan 1 zijde met amandelschilfers en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Zet 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de koekjes lichtjes goudbruin beginnen te kleuren aan de randjes. Laat afkoelen op een rekje, voor je ze opeet.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 62.07 kcal
Koolhydraten 8.5 g
waarvan suikers 4.08 g
Vet 2.49 g
waarvan verzadigd 1.07 g
Proteïnen 1.23 g
Vezels 0.24 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin