Andijviepuree met chipolata en mosterdroomsaus

25 MIN
4 personen
Andijviepuree met chipolata en mosterdroomsaus

Andijvie is bijna het hele jaar door verkrijgbaar. Met zijn licht bittere smaak wordt ie soms verward met witloof. Je kan deze groente zowel rauw als gestoofd eten. Wij bereiden een andijviepuree met chipolata en een roomsaus op basis van groentebouillon en mosterd. Perfect voor herfstige dagen!

Ingrediënten

  • 4 chipolataworsten
  • 1000 g bloemige aardappelen
  • 1 krulandijvie
  • 100 ml groentebouillon
  • 1 el mosterd
  • 90 ml melk
  • 100 ml room
  • 2 el boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
  2. Kuis de krulandijvie en snij in reepjes.
  3. Breng de groentebouillon aan de kook met de room, laat kort indikken. Roer de mosterd door de saus en breng op smaak met peper en zout.
  4. Plet de aardappelen met een pureestamper en roer er de andijvie door. Roer de melk, boter, peper, zout en nootmuskaat door de puree.
  5. Bak de chipolata's in boter. Serveer ze met de andijviepuree en de mosterdroomsaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 655.79 kcal
Koolhydraten 51.04 g
waarvan suikers 1.84 g
Vet 35.02 g
waarvan verzadigd 17.13 g
Proteïnen 26.3 g
Vezels 6.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin