Aligot met boerenworst en lauwe andijviesalade

25 MIN
4 personen
Aligot met boerenworst en lauwe andijviesalade

Aligot is een romige aardappelpuree met kaas uit Zuid-Frankrijk, met daarbij een lekkere boerenworst, en een lauwe andijviesalade. Stevige winterkost!

Ingrediënten

  • 4 boerenworsten
  • 1 kg aardappel, in stukken, bloemig kokende
  • 1 andijvie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 300 g Comté-kaas, geraspt
  • 150 ml room
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 klontje boter
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en pureer ze met de stamper. Voeg er geleidelijk de room, kaas en look aan toe. Kruid af met peper en zout.
  2. Stoof de andijvie in olijfolie. Schep de andijvie eruit. Vul de overgebleven olijfolie aan met een eetlepel witte wijnazijn. Gebruik dit laatste als vinaigrette voor de andijvie.
  3. Bak de worsten goudbruin in boter. Serveer ze samen met de aligot en andijviesalade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1081 kcal
Koolhydraten 49.06 g
waarvan suikers 1.43 g
Vet 73.18 g
waarvan verzadigd 35.47 g
Proteïnen 53.68 g
Vezels 10.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin