Albondigas in tomatensaus met geroosterde zoete aardappel
30 MIN
2 personen
Chef Caroline: "Albondigas zijn het Spaanse antwoord op onze Belgische gehaktballetjes in tomatensaus. Ik maak ze lekker kruidig met gerookt paprikapoeder. De geroosterde zoete aardappel past er verrassend lekker bij!"
Ingrediënten
400 gr zoete aardappel
300 gr gehaktballetjes
1 gele ui
2 wortelen
1 rode paprika
100 gr selder
2 teentjes knoflook
1 kl gerookt paprikapoeder
10 gr platte peterselie
olijfolie
1 kl suiker
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
Snijd de zoete aardappel in blokjes van 1,5 cm. Hussel op de bakplaat door elkaar met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper. Leg de gehaktballen mee op de bakplaat. Rooster 20-25 min. in de oven en schep halverwege om.
Snipper de ui fijn. Snijd de wortel en paprika in blokjes van 0,5 cm (schillen hoeft niet). Snijd de selder ook in stukjes. Pers de knoflook.
Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot en stoof de ui, knoflook, wortel, paprika en selder 10 min. op zacht vuur. Voeg het gerookt paprikapoeder toe (zie tip) en laat kort meebakken. Voeg de tomatenpulp en suiker toe. Breng aan de kook en laat 10 min. pruttelen. op zacht vuur. Kruid met zout en zwarte peper.
Hak de peterselie fijn en roer de helft door de saus.
Roer de gehaktballen door de saus. Serveer de albondigas met de tomatensaus en zoete aardappelblokjes. Werk af met de rest van de peterselie. Smakelijk!
TIP: Gerookt papikapoeder heeft een bijzondere, rokerige smaak. Vind je het te uitgesproken? Gebruik dan wat minder of vervang door gewoon paprikapoeder.