Agnolotti met prei, pastinaak en wortel

45 MIN
4 personen
Agnolotti met prei, pastinaak en wortel

Agnolotti zijn een soort van Italiaanse ravioli. Deze zijn gevuld met wintergroenten zoals pastinaak en wortel. Ze smaken lekker af in een groentebouillon.

Ingrediënten

  • 500 g pastadeeg
  • 2 wortelen, geschild en in blokjes
  • 1 pastinaak, geschild en in blokjes
  • 1 prei, fijngesneden
  • 100 g ricotta
  • 100 g fontina, geraspt
  • 75 g parmezaan, geraspt
  • 800 ml groentebouillon
  • 2 el olijfolie
  • 100 g peterselie, fijngehakt
  • 1 el tijm, fijngehakt
  • ¼ kl nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de wortel- en pastinaakblokjes in wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Voeg er na 2 minuten de prei aan toe en bak zacht. Doe de groenten in een blender en mix tot een puree. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Meng er dan de verschillende kazen, 75 gram peterselie en de tijm onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Rol het deeg uit en snijd in lange, dikke repen. Verdeel hierover de vulling en bestrijk de randen met water. Vouw dicht en druk de randen stevig aan. Snijd vierkanten uit het deeg met een pastawieltje.
  4. Breng de groentebouillon aan de kook en gaar hierin 4 minuten de pastadeegjes.
  5. Schep de pasta uit het vocht en verdeel over de borden. Schenk er de bouillon over en garneer met peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 853.16 kcal
Koolhydraten 103.34 g
waarvan suikers 8.98 g
Vet 29.78 g
waarvan verzadigd 13.21 g
Proteïnen 38.25 g
Vezels 12.33 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin