Abrikozen-yoghurtmousse

145 MIN
4 personen
Abrikozen-yoghurtmousse

Wat denk je van deze verrassende abrikozen-yoghurtmousse? Perfect als vieruurtje of waarom niet als ontbijt? Hier ga je van smullen hoor!

Ingrediënten

  • 5 abrikozen, gehalveerd, ongeschild
  • 100 g suiker
  • 120 g Griekse yoghurt
  • 4 eidooiers
  • 90 ml appelsap
  • 1 takje munt
  • 1 blaadje gelatine

BEREIDING

  1. Pureer 8 abrikozenhelften in een blender. Snij de overige helften in stukjes. Laat het blaadje gelatine 10 min. weken in koud water. Knijp het uit.
  2. Klop eidooiers samen met de suiker romig in een kom. Schenk er het appelsap bij en roer goed om. Verwarm het mengsel au bain marie en laat 10 minuten al roerend indikken.
  3. Haal de mousse van het vuur en roer er het uitgeknepen blaadje gelatine, de gemixte abrikozen en yoghurt door. Verdeel over 4 glaasjes en laat afgedekt 2 uur opstijven in de koelkast.
  4. Werk de mousse vlak voor het serveren af met de stukjes abrikoos en muntblaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 218.13 kcal
Koolhydraten 34.35 g
waarvan suikers 32.49 g
Vet 6.42 g
waarvan verzadigd 1.74 g
Proteïnen 5.07 g
Vezels 1.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin