Abrikozen crumble

135 MIN
1 taart
Abrikozen crumble

Een heerlijke taart met verse abrikozen en een crumbletopping. Echte zomerse kost, smakelijk! Lekker met een toefje zure room.

Ingrediënten

    Voor de deegkorst

  • 300 g bloem
  • 1 el suiker
  • 6 el water
  • 7 el ongezouten boter
  • ½ kl zout
  • voor de topping

  • 6 el amandelen
  • 4.5 el havervlokken
  • 4.5 el bloem
  • 6 el basterdsuiker
  • 6 el ongezouten boter
  • Voor de abrikozenvulling

  • 600 g abrikozen, geschild en in stukjes
  • 2 el citroensap
  • 130 g suiker
  • 30 g maïszetmeel

Bestel deze producten online

BEREIDING

    Voor de deegkorst

  1. Mix de bloem, de suiker en het zout in de blender. Voeg er de boter aan toe en blend verder, maar met tussenstoppen, zodat het verkruimeld wordt. Schenk er 5 eetlepels koud water bij en mix verder. Haal het deeg uit de blender en rol op tot een gladde bal. Pak in in plasticfolie en laat 1 uur rusten.
  2. Voor de topping

  3. Mix de amandelen samen met de boter, de havervlokken, de bloem en de basterdsuiker in de blender. Meng tot het een verkruimelde massa. Zet afgedekt weg.
  4. Voor de vulling

  5. Meng in een grote kom de suiker met de maïzena en het citroensap. Voeg er de abrikozen aan toe en meng voorzichtig om. Laat 45 minuten staan tot het geheel lichtjes zacht wordt. Roer regelmatig om.
  6. Rol ondertussen het deeg uit op een met bloem bestuifd werkblad. Bedek hiermee een taartvorm van 22 centimeter diameter. Snijd overtollig deeg weg of vouw het dubbel. Zet 20 minuten in de diepvries.
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  8. Lepel de vulling in de deegkorst. Verdeel er gelijkmatig de topping over. Zet 55 minuten in de oven tot de crumble goudbruin en heet is.
  9. Haal uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur op een taartrooster. Snijd in spiesjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 5159.9 kcal
Koolhydraten 627.51 g
waarvan suikers 284.53 g
Vet 252.32 g
waarvan verzadigd 130.49 g
Proteïnen 77.15 g
Vezels 34.38 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin