Aardappelsalade met haring en dille

30 MIN
4 personen
Aardappelsalade met haring en dille

Een lentefris Scandinavisch hoofdgerecht met haring, kwarteleitjes, krielaardappeltjes en komkommer. Even pittig en koel als de fjorden in het hoge noorden!

Ingrediënten

  • 4 haringfilets, in azijn
  • 800 g krielaardappelen
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 6 kwarteleieren
  • 1 bosje dille
  • 6 el mayonaise
  • 2 kl suiker
  • 2 kl mierikswortelpasta
  • 2 el wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Halveer de krielaardappelen. Kook ze 15 min. in gezouten water, giet af en laat afkoelen.
  2. Snij de komkommer in fijne plakjes. Snij de rode ui in fijne plakjes. Leg een handdoek in een zeef en doe hierin de komkommer en ui en overstrooi dan royaal met zout. Zet opzij.
  3. Kook de kwarteleitjes 5 min., pel en halveer ze. Pluk de takjes dille. Snij de haring in stukken.
  4. Knijp de komkommer en rode ui uit, spoel met water en laat opnieuw uitlekken. Meng de wittewijnazijn en de suiker en voeg de komkommer en rode ui toe. Kruid met peper en meng. Laat marineren.
  5. Schep de komkommer en rode ui uit de marinade. Meng de mayonaise met de mierikswortel en wat van de marinade.
  6. Schik alle componenten op een schaal en serveer. Werk af met dille.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 552.74 kcal
Koolhydraten 43.57 g
waarvan suikers 7.27 g
Vet 31.88 g
waarvan verzadigd 5.74 g
Proteïnen 20.12 g
Vezels 7.02 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin