Aardappelen, knolselder en pastinaak uit de oven

40 MIN
4 personen
Aardappelen, knolselder en pastinaak uit de oven

Je snijdt aardappelen, knolselder en pastinaak in frietjes, en gaart die in de oven. Een gezond alternatief op gewone frietjes, heerlijk bij geroosterd vlees!

Ingrediënten

  • 1 kg aardappel
  • 1 kg knolselder
  • 1 kg pastinaak
  • 100 g ganzenvet
  • 8 teentjes knoflook
  • 3 takjes rozemarijn, fijngehakt
  • 3 takjes tijm, fijngehakt
  • zeezout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  2. Was de aardappelen, schil de knolselderij en pastinaak en snijd ze in ongeveer even grote stukken. Kook alleen de aardappelen ca. 10 minuten in ruim water. Doe de gekookte aardappelen met de knolselderij en de pastinaak in een ruime ovenschaal.
  3. Verwarm in een pan het ganzenvet tot vloeibaar en voeg de knoflook en kruiden toe. Haal van het vuur en giet het vet met knoflook en kruiden over de aardappelen, knolselderij en pastinaak en meng alles goed.
  4. Bestrooi met 1 eetlepel zeezout en bak goudbruin en knapperig in de voorverwarmde oven, ca. 30 minuten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 573.98 kcal
Koolhydraten 94.5 g
waarvan suikers 2.64 g
Vet 9.66 g
waarvan verzadigd 3.19 g
Proteïnen 16.46 g
Vezels 18.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin