3x kruidenboter

15 MIN
3 stuks
3x kruidenboter

3 verschillende recepten voor kruidenboter voor bij de barbecue. Telkens anders, maar telkens overheerlijk!

Ingrediënten

    Voor de citroen-dille boter

  • 200 g boter, gezouten
  • 10 g dille
  • 1 citroen, biologisch
  • Voor de tuinkruidenboter

  • 200 g boter, gezouten
  • 10 g basilicum
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g krulpeterselie
  • 10 g bieslook
  • Voor de tomaat-chiliboter

  • 200 g boter, gezouten
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 1 kl tomatenpuree
  • 1 rode chilipeper
  • 10 g koriander

BEREIDING

  1. Voor elke boter: zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Als je geen gezouten boter gebruikt, kan je zelf bijv. ook fleur de sel toevoegen. Als alle ingrediënten gemengd zijn, vorm je een 'worstje' van de boter, en rol strak op in aluminiumfolie of plastiekfolie. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Alle boters kunnen ook in de diepvries bewaard worden.
  2. Voor de citroen-dille boter

  3. Hak de dille fijn. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Meng de dille, de citroenzeste en enkele druppels citroensap door de boter. Serveer bij vis, schaal- en schelpdieren.
  4. Voor de tuinkruidenboter

  5. Snij de sjalot en knoflook heel fijn. Hak de kruiden fijn. Meng alles door de zachte boter. Voeg eventueel nog wat peper toe. Zowel lekker bij geroosterd vlees, vis als op brood.
  6. Voor de tomaat-chiliboter

  7. Snij de zongedroogde tomaten heel fijn. Snij de chilipeper in fijne ringetjes. Hak de koriander fijn. Meng de zongedroogde tomaten, chili en koriander samen met de tomatenpuree door de boter. Lekker bij geroosterd vlees en Mexicaanse gerechten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1519.94 kcal
Koolhydraten 7.05 g
waarvan suikers 4.25 g
Vet 166.74 g
waarvan verzadigd 108.17 g
Proteïnen 2.77 g
Vezels 2.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin