2-kleurige broodjes

150 MIN
8 stuks
2-kleurige broodjes

Deze originele 2-kleurige broodjes zijn lekker zacht. Heerlijk met zoet beleg zoals choco of speculaaspasta. Ideaal voor je liefste op Valentijn!

Ingrediënten

    basisdeeg

  • 500 g bloem, voor brood
  • 10 g zout
  • 280 ml water
  • 7 g gist, instant
  • 20 g boter
  • voor het witte deeg

  • 40 g pistachenoten
  • voor het donkere deeg

  • 20 g cacaopoeder

BEREIDING

  1. Doe de bloem, instant gist, boter en zout in de kom van de keukenrobot en meng op trage snelheid.
  2. Voeg langzaam het water erbij tot de bloem het water helemaal heeft opgenomen. Kneed nu iets sneller tot het deeg glad is en van de wanden van de kom komt.
  3. Haal het deeg uit de kom en verdeel het in 2 gelijke delen. Doe per soort deeg de ingredienten erbij die nodig zijn, en kneed opnieuw goed door. Maak van beide delen een mooie bol en laat afgedekt 45 minuten rusten.
  4. Rol beide stukken apart uit tot een rechthoek van ongeveer 1 cm dikte.
  5. Maak de bovenzijde van het donkere deeg een beetje nat met water en leg het op het witte deeg. Rol het deeg dan op tot een cilinder en laat 15 minuten rusten.
  6. Snij nu met een scherp mes porties van 2 à 3 cm en leg ze met een snijkant op een bak-plaat bekleed met bakpapier.
  7. Laat nu opnieuw ongeveer 1 uur afgedekt rijzen.
  8. Verwarm de oven voor op 250 °C en zet op de bodem een ovenschaal. Als het brood is gerezen, giet je een klein beetje water in de ovenschaal om stoom te cre-eren. Verlaag de temperatuur van de oven naar 220 °C, leg er de broodjes in en laat ze 16-18 minuten bakken.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 275.83 kcal
Koolhydraten 44.35 g
waarvan suikers 0.67 g
Vet 6.39 g
waarvan verzadigd 2.19 g
Proteïnen 8.67 g
Vezels 2.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin