Hoe eet jij ze het liefst? Kort gekookt en dan gestoofd met een sjalotje en tomatenblokjes, gewikkeld in een plakje spek, in stukjes gesneden en kort gewokt, in een salade Niçoise,...?
Je merkt het, opties genoeg, zet ze maar snel op het menu (of klik het gerecht hieronder in je mandje bij Foodbag). Geniet ervan!
Varkenshaasje met zoete aardappel, boontjes en tomaat
Foodbagchef Caroline: "Een lekker nostalgisch bordje met een moderne twist! De zoete aardappelwedges met tijm passen verrassend goed bij het botermals varkenshaasje en boontjes gestoofd met een sjalotje en frisse tomaat. Aan jou de keuze of je wat azijn toevoegt of niet!" Bestel deze topper deze week bij Foodbag!
Veggie witte pens met kaaspuree en boontjes
Pens met puree, wie zegt daar nu nee tegen? Vegetariërs misschien, maar daar hebben wij met onze lokale leverancier BonMush het perfecte antwoord op gevonden. Hun veggie witte pens neemt zelfs een doorwinterde carnivoor beet. Proef vooral zelf eens. Bekijk recept
Krieltjessalade met boontjes, appel en witte pens
We maken een variatie op de Luikse salade, met krieltjes, appel en plakjes gebakken witte pens. Een verrassende combinatie van krieltjes met boontjes met een heerlijke dressing, met daarbij plakjes gebakken witte pens en appeltjes. Een heerlijke salade in de herfst, het kan. Geniet ervan! Bekijk recept
Rijstpotje met gehakt, boontjes, radijzen en verse hummus
Eén van onze favoriete groenten in de zomer dat zijn radijsjes. We zijn dol op de heerlijk, pittige smaak. Wist je trouwens dat je het loof van een radijs ook kan opeten? Verwerk ze in een slaatje, een smoothie, soep of in je volgende verse pesto. Bekijk recept
Salade niçoise met tonijn, ei, krieltjes, boontjes en tomaat
We brengen een beroemde brasserieklassieker naar je toe! Je proeft de zuiderse sfeer uit Nice op je bord. Een mooie mengeling van smaken en texturen. Bekijk recept
Kip met harissa, tomaat en boontjes en couscous
Supersnel, smaakvol en een tikje pittig: vandaag maken we een origineel Marokkaans geïnspireerd stoofpotje met kip, tomaat en boontjes. Daarbij komt fluffy couscous en een schepje yoghurt. Werkelijk een zalige combinatie, die je in 20 minuten op tafel zet! Bekijk recept
Witte vis in kokos-limoensaus met boontjes, tomaten en volkoren rijst
Kokosnoot met limoen is een hemelse combinatie. De smaken zijn precies tropisch en fris genoeg voor dit zomerse bordje. Bekijk recept
Gemberkip met boontjes, rijst, puntparika en Thais basilicum
De inspiratie voor dit gerecht vonden we bij 'The Woks of Life', een blog met veel Chinese klassiekers. Zoals deze kip met gember en boontjes, een heerlijke combinatie! De reepjes krokant gebakken gember zijn een leuke extra als finishing touch! Bekijk recept
Boomstammetje met krieltjessalade, boontjes en graanmosterdsaus
Grootmoeders keuken met een moderne twist. Serveer een klassiek boomstammetje en krielpatatjes op een zomerse, frisse manier. Neem maar een flinke hap: dit smaakt naar nostalgie. Mmmm! Bekijk recept