In donkere dagen verlangen we naar stevige winterkost. We selecteerden 6 recepten die recht uit streken komen waar de geur van dennennaalden in de frisse lucht hangt. De sneeuw kraakt bij elke stap. Heldere ijskoude stroompjes klateren en besneeuwde bergtoppen hoog boven de wolken uittorenen. Want daar weten ze met eenvoudige ingrediënten zoals kaas, spek en aardappelen maaltijden te bereiden die je genoeg kracht geven om bergen te beklimmen en de kou te trotseren. Wat dacht je van heerlijke gnocchi met salieboter? Recht uit Piedmont. En wat is er gezelliger dan een de kaasfondue? Vegetarisch bovendien. En heb je al eens tartiflette gegeten? In tartiflette we trust!


Pannetje met spekjes, spruiten en aardappelen


Pannetje met spekjes, spruiten en aardappelen
Een heerlijk origineel gerecht uit de Alpen: een lekker hartverwarmend pannetje met krokant gebakken spekjes, aardappelschijfjes, spruiten en een heerlijk zacht gekookt eitje, zodat de dooier voor een lekker sausje zorgt. Krijg je er al zin in? Dit gerecht kan je deze week bestellen met de 15gram Foodbox!



Tartiflette


Tartiflette
Tartilflette is een typische ovenschotel uit de Franse Alpen. Heerlijke winterkost voor na het skiën met aardappelen, spekjes en reblochonkaas. Hier krijg je het lekker warm van! Bekijk recept



Kaasfondue


Kaasfondue
Geraspte Emmentaler en Gruyère worden ondergedompeld in witte wijn en Kirsch. Geniet met een blokje brood, augurkjes en zilveruitjes van dit winters gerecht. Bekijk recept



Flammkuchen met brie en witloof


Flammkuchen met brie en witloof
Vandaag gaan we op uitstap naar de bergen, met een flammkuchen. Zo wordt de pizza van de Elzas genoemd. We maken een originele versie met witloof, brie, honing, tijm, walnoten en veldsla voor erbij. Laat het smaken! Bekijk recept



Gnocchi met salieboter


Gnocchi met salieboter
Vers gemaakte gnocchi met salieboter bij is een za-li-ge combinatie! Zo puur als voorgerecht, of als bijgerecht bij een stuk vlees, genieten! Bekijk recept



Snelle romige polenta met balsamicochampignons en geitenkaas


Snelle romige polenta met balsamicochampignons en geitenkaas
Zet jij wel eens polenta op het menu? Geef toe, niet zo vaak waarschijnlijk... Dit is je kans om weer eens een snelle, voedzame en bovendien overheerlijke vegetarische maaltijd op tafel te zetten: romige polenta met heerlijke balsamicochampignons, prei en frisse geitenkaas om erover te strooien. Bekijk recept