En zo nadert mei alweer zijn einde... Het aspergeseizoen duurt nog maar minder dan een maand (tot 24 juni - Sint-Jan), dus daar willen we zeker nog van profiteren! We zetten een vispannetje met asperges op het menu: 2 Belgische klassiekers die héél mooi bij elkaar passen, probeer het maar eens. Ook rabarber is aan zijn hoogdagen bezig, dus bakken we een heerlijke rabarber-franchipanetaart. Uiteraard zetten we ook enkele lekkere gerechten uit het Foodbagmenu op de planning. En dit weekend staat in het teken van de hamburger. In Antwerpen kan je op Dripfest verschillende geweldige hamburgers uit Europa proeven: een zalige smashburger, de burgers van het wereldbekende Gasoline Grill in Kopenhagen, burgers van Dierendonck, maar ook verrassende hotdogs en nog zoveel meer! Of wil je liever zelf thuis eens een smashburger proberen? Daarvoor hebben wij natuurlijk het recept! Een smakelijke week gewenst!


Maandag: Aziatische gevulde zoete aardappel met kippengehakt en Thais basilicum



Foodbag-chef Deborah: "De zomer loert om de hoek en dan begin ik te dromen van vakantie en verre reizen. Gelukkig hoef je het vliegtuig niet te nemen om te genieten van wereldse smaken. Want ik tover die zonder moeite op je bord." Bestel dit gerecht bij Foodbag of Bekijk recept



Dinsdag: Vispannetje met asperges


Vispannetje met asperges
Een heerlijk origineel en licht vispannetje met witte en groene asperges. De vis kan je vervangen met vissoorten naar keuze. Lekker met aardappelpuree, gekookte aardappelen, linguine of gewoon zo. Bekijk recept



Woensdag: Rabarber-franchipane taart


Rabarber-franchipane taart
Rabarber en frangipane zijn een 'match made in heaven'. Proef het nu in deze heerlijke taart. Smakelijk! Bekijk recept



Donderdag: Vegetarische moussaka met aubergine en courgette



Foodbag-chef Claire: "Ik probeer altijd een Foodbag-stempel te drukken op klassiekers: extra (verborgen) groenten, een handige shortcut, een supersnelle versie ... Deze Griekse moussaka geef ik een Italiaanse touch. Noem het een mediterraanse culinaire alliantie."Bestel dit gerecht bij Foodbag of  Bekijk recept



Vrijdag: Gegrilde steak met chimichurri, gegrilde paprika en maïs



Foodbag-chef Caroline: "Een stukje gegrilde steak hoef je zeker niet altijd met frietjes te serveren. Wij gaven er een Zuid-Amerikaanse twist aan met chimichurri en gegrilde maïs. Op zijn lekkerst in het zonnetje met een frisse pint erbij. Wedden dat het zal smaken?"Bestel dit gerecht bij Foodbag of  Bekijk recept



Weekend: Smash burger met pastinaakfrietjes, kaas en barbecuesaus


Smash burger met pastinaakfrietjes, kaas en barbecuesaus
Volgens trendwatchers is de nette, dikke burger out en omarmen we massaal de 'smash burger'. Deze hamburger maak je door gehakt aan te drukken of te 'smashen' in de pan. En dat maakt 'm onweerstaanbaar. Benieuwd? Bekijk recept