De zomervakantie is dan misschien al voorbij, en de herfst loert om de hoek. Maar gelukkig kunnen we nog even genieten van al dat lekkers dat de zomer heeft voortgebracht! Augustus, september en oktober staan gekend als de 'oogstmaanden', allerlei zomergroenten zoals tomaten, courgettes, aubergines zijn nu op hun best. En ook zijn de nieuwe appeltjes en peren daar. Je hoeft dus echt nog geen afscheid van de zomer op je bord te nemen. Wij maken er een echt oogstfeest van in ons weekmenu, vier je mee? 


Maandag: Gebakken patatjes met kippenworst en appelmoes


Gebakken patatjes met kippenworst en appelmoes
Weinig smaakt zo nostalgisch als worst met appelmoes en patatjes. We maken er de semi-volwassen versie van en voegde er extra groenten aan toe. De gebakken wortel en frisse salade zorgen voor een smaakvolle vitaminebom. Maar dan eentje mét mayo. Bekijk recept



Dinsdag: Rundsbrochette met Griekse couscous, perzik en guacamole



Foodbagchef Isa: "Wat een kleurrijk bordje! De couscous met perziken smaakt heerlijk zomers af. Smakelijk!" Bekijk recept of bestel bij Foodbag. 



Woensdag: Gevulde tomaten met ovenfrietjes en salade


Gevulde tomaten met ovenfrietjes en salade
Gevulde tomaten, ook wel gekend als 'tomate farcie' is een ware klassieker waar je jong en oud blij mee maakt! De tomaten vul je met heerlijk kruidig gehakt. Daarbij komen ovenfrietjes en een fris slaatje. Het zal smaken! Bekijk recept



Donderdag: Huevos rancheros met tortillachips, avocado en cheddar



Foodbagchef Sofie: "Huevos rancheros is een Mexicaans ontbijtgerecht dat mijn vriend vaak voor me klaarmaakt. Het is een spiegelei geserveerd met zwarte bonen en een pittige saus op een warme tortilla. Ik maak er een volwaardig gerecht van. Benieuwd?" Bekijk recept of bestel bij Foodbag. 



Vrijdag: Gevulde paprika met gerookte zalm, rijst, citroen en verse kruiden



Foodbagchef Isa: "Groenten kunnen perfect de hoofdrol spelen in niet-vegetarische gerechten. Dat bewijs ik je met mijn gevulde paprika's. Lepel jij die eerst uit of eet je de paprika mee op?" Bekijk recept of bestel bij Foodbag. 



Weekend: Cannelloni van gegrilde aubergine


Cannelloni van gegrilde aubergine
Zijn ze niet prachtig, deze originele cannelloni gemaakt van plakjes gegrilde aubergine? Gevuld met heerlijk kruidige ricotta. Bovendien is dit gerecht ook nog eens heel gezond. Dubbel genieten dus! Bekijk recept