Maandag: Hete bliksem met knolselderpuree, gehakt en appelmoes
Foodbagchef Isa: "Een Belgische klassieker met al even Belgische ingrediënten. Echt comfortfood waar iedereen aan tafel blij mee zal zijn." Bekijk recept of bestel bij Foodbag.
Dinsdag: Macaroni met kaas, ham en witloof
Macaroni met kaas en ham 'meets' witloof in de oven. Een originele pasta waar jong en oud van zullen smullen. We geven de klassieke macaroni-bereiding een lekkere extra, door er witloof aan toe te voegen. Méér smaak, méér gezonde voedingsstoffen. Heerlijk toch? Bekijk recept
Woensdag: Hutsepot met varkensmignonette en pickles
Vroeger werd hutsepot vooral gebruikt om alle delen van het varken op te maken. Nu is een gewoon een heerlijk, nostalgisch gerecht. Met veel groenten erbij heb je de perfecte winterkost. Bekijk recept
Donderdag: Salade getakaas met veenbessen, pastinaak en rode biet
Foodbagchef Isa: "Salade geitenkaas met een twist. Ik kies voor getakaas van De Volle Maan uit Sint-Lievens-Houtem, hun variant op fetakaas, maar dan met geitenmelk. De veenbessendressing brengt me al helemaal in kerststemming." Bekijk recept of bestel bij Foodbag.
Vrijdag: Kippenballetjes in gele curry met rijst en pindanoten
Foodbagchef Sofie: "Niets beter om de winterdip tegen te gaan dan kleur op tafel. Ik stop de gele curry ook bomvol groenten, en de balletjes, die draaien we helemaal zelf!" Bekijk recept of bestel bij Foodbag.
Weekend: Winterse paella met pompoen, witte vis en chorizo
Paella tijdens de koude, donkere maanden? Waarom niet? Geef er een winterse twist aan door plakken pompoen net als gamba's bovenop de paella te schikken. Dat is niet alleen lekker, het ziet er ook nog eens heel leuk uit. Bekijk recept