Hopelijk geniet jij ook zo van de zomervakantie? Ook wie niet (ver) op reis is, verdient het om lekker te eten en te genieten. Daarom stelden we een lekker weekmenu'tje samen met tal van kleine 'genietmomentjes'. 

Maandag 8 juli is het bijvoorbeeld Wereld Chocoladedag! Bizar misschien dat die midden in de zomer valt, maar daar kunnen wij wel een mouw aan passen met een lekker ijsje!

Uiteraard werkt onze partner Foodbag in de zomer gewoon door. Maak het jezelf lekker gemakkelijk, en laat heerlijke zomerse ingrediënten bij je thuis leveren, inclusief recept. Wij hebben enkele heerlijke gerechten voor ons weekmenu geselecteerd. Ben je op vakantie in België? Je kan ook je maaltijdbox bij je vakantiehuisje laten leveren!

Zaterdag 14 juli vieren de Fransen hun nationale feestdag, 'Quatorze Juillet'. En wij vieren gewoon mee, met een verrassend Provençaals stoofpotje met kip.

Wat zet jij deze week op het menu? Laat je inspireren!


Maandag: Gemakkelijk bananen-chocolade ijs


Gemakkelijk bananen-chocolade ijs
Dit lactose-vrije ijsje kan je makkelijk zelf maken, zonder ijsmachine. De combinatie pinda, banaan en chocolade valt altijd in de smaak, ook bij de kinderen. Een heerlijk verfrissend dessert of vier-uurtje! Bekijk recept



Dinsdag: Massaman curry met kip, rijst, spinazie en komkommer



Foodbagchef Deborah: "Enkele weken geleden trok ik naar Thailand, waar ik deze massaman curry heb leren kennen. Klinkt exotisch maar je maakt het gemakkelijk met lekkers van hier. Net zoals de side dish: chrushed komkommers, heerlijk!" Bestel bij Foodbag of bekijk recept



Woensdag: Spaanse kip met paprika en patatas bravas


Spaanse kip met paprika en patatas bravas
Tripje richting Spanje met dit origineel en lekker gerechtje! We maken Spaanse kip met ovengeroosterde paprika en rode ui, met daarbij patatas bravas én aioli. Dit brengt je meteen in vakantiestemming, olé! Bekijk recept



Donderdag: Parmigiana di melanzane



Een heerlijke Italiaanse klassieker: een ovenschotel met laagjes aubergine, mozzarella en tomatensaus. Heerlijk met een slaatje met krokante pitabroodjes erbij. Bestel bij Foodbag of bekijk recept



Vrijdag: Tataki van zalm met guacamole en zoete aardappelfrietjes



Foodbagchef Caroline: "Tataki is een bereidingswijze uit de Japanse keuken, waarbij vlees of vis héél kort rondom geschroeid wordt. Het resultaat is een heerlijk korstje, maar binnenin blijft het rauw." Bestel bij Foodbag of bekijk recept



Zaterdag: Provençaalse kip met rijst


Provençaalse kip met rijst
Ga je vanavond mee op culinaire reis naar het Zuiden van Frankrijk? Dit geurige stoofpotje katapulteert je zo naar een Provençaals terrasje in het zonnetje. Bekijk recept