En dat kan op zoveel verschillende manieren! We geven je enkele 'hacks' voor een evenwichtig eetpatroon:
- Af en toe kiezen voor volkoren producten in plaats van witte rijst, pasta, noedels of couscous. Met quinoa zit je ook heel goed!
- Een extra groentje toevoegen aan je gerecht (kidsproof tip: mix het door je saus. Bloemkool is bijv. heel dankbaar in bechamelsaus, gestoofde wortel kan je zo door tomatensaus mixen)
- Een voedzame snack tussendoor: een handje ongezouten noten, een stuk fruit (met een schepje pindakaas), snackgroenten, wat yoghurt (bij voorkeur ongesuikerd), homemade havermoutkoekjes, ...
- Vlees af en toe vervangen door een veggie alternatief
- Eten tot je verzadigd bent, maar niet overvol. Luister naar je hongergevoel.
- Een snackbordje maken met allemaal verschillende stukjes fruit
- Groenten gebruiken in je gebak (je proeft het vaak niet eens!)
- Met een kommetje soep smokkel je elke dag een flinke portie groenten naar binnen. Soep kan bij de lunch, als tussendoor of bij je warme maaltijd gegeten worden.
- Een salade als lunch met een heerlijke dressing. Of leg wat groentjes tussen de boterham van een extra groenteportie.
- Aardappelfrietjes vervangen door groentefrietjes (en klaarmaken in de airfryer)
En wat ook écht werkt, is een weekmenu maken! Wij hebben er alvast eentje samengesteld met allemaal evenwichtige keuzes. Dan is dat alvast geregeld, zodat jij heerlijk kan genieten van dat ijsje of je croissant bij het ontbijt, want dat kan ook binnen een evenwichtig eetpatroon!
Maandag: Scampi zoetzuur met verse ananas, volkoren rijst en paksoi

Foodbagchef Caroline: "Zoetzure saus, da's echt één van mijn favoriete sauzen in de Aziatische keuken. Vooral als je 'm zelf maakt, mét verse ananas. Ik serveer 'm met scampi, volkoren rijst en kleurrijke groenten. Eat the rainbow." Bekijk recept
Dinsdag: Lentestamppot met vegan chipolata, Romeinse sla en gebakken radijsjes

Foodbagchef Sofie: "Een lentestamppot voor Pasen met Romeinse sla, bieslook en gebakken radijsjes. Ik serveer de Greenway chipolata erbij, nieuw in ons gamma en een echte Vlaamse klassieker die in de smaak valt bij jong en oud." Bekijk recept
Woensdag: Zoete aardappel muffin

Lekker gezond maar zoet is deze muffin met zoete aardappel. Het proeft wat anders dan een klassieke muffin, maar is zeker de moeite waard! Bekijk recept
Donderdag: Marokkaanse quinoa met falafel, munt, tahin en rozijnen

Foodbagchef Claire: "Quinoa komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, maar voor Foodbag vonden we een Belgisch alternatief bij Pit&Pit. Biologisch in de Kempen geteeld en het bevat weinig saponine, dit is het bittere laagje aan de buitenkant waardoor je 'm niet hoeft te spoelen." Bekijk recept
Vrijdag: Buddha bowl met rijstnoedels, teriyaki paddenstoelen en misodressing

Een heerlijke, gezonde lunch (of avondmaal), deze kleurrijke buddha bowl met rijstnoedels, portobello champignons met teriyaki 'glaze' en een regenboog aan lekkere groentjes. De zalige misodressing maakt het gerecht helemaal af. Een vegan toppertje! Bekijk recept
Weekend: Gezonde kapsalon met kip en pastinaak

Kapsalon is een echte klassieker uit de pitazaak. Lekker, maar niet bepaald licht... We maken zelf een originele gezonde versie met pastinaakfrietjes, gebakken kippenreepjes, gemarineerde rode ui en frisse groentjes om af te werken. Smullen zonder schuldgevoel! Bekijk recept