Driekoningen valt op een maandag, dus begin er gerust een dagje vroeger aan, om de laatste dag van de Kerstvakantie te vieren. Een leuk idee is om in plaats van een taart cupcakes te bakken. Verstop de boon in één van de cupcakes. Zo kan je alvast niet recht 'op' de boon snijden en restjes passen ook prima in de brooddoos de volgende dag.
'Verloren Maandag' is een gebruik uit Antwerpen. Wij hebben het geluk dat onze redactie in Antwerpen is, dus we hebben al gepland om de lekkerste worstenbroodjes en appelbollen te laten leveren. Maar ga gerust in het weekend aan de slag in de keuken, en maak je eigen versie. Smul ze deze week!
Maandag: Driekoningen cupcakes
Met Driekoningen eten we traditioneel een frangipanetaart met boon. Maar waarom niet eens origineel doen? Deze cupcakes met amandel zijn om van te smullen! Bekijk recept
Dinsdag: Pulled chicken wraps met ananas, koolsla en gefrituurde uitjes
Foodbagchef Caroline: "Veel kleur, veel textuur en veel smaak, dat zijn voor mij de beste recepten. Deze pulled chicken wrap kruist alle voorwaarden af van m'n lijstje. Extra bonuspunten omdat je 'm gewoon met je handen kunt eten." Bekijk recept of bestel bij Foodbag
Woensdag: Quiche Lorraine
Quiche Lorraine is dé Franse quiche bij uitstek met een heerlijke vulling van gestoofde prei, kaas, eitjes en hamblokjes. Een heerlijke hartige taart! Bekijk recept
Donderdag: Bietenrisotto met buffelmozzarella en walnootcrumble
Foodbagchef Sofie: "Groenten verrassend gebruiken? Deze risotto met bietjes is daar hét voorbeeld van. Die kleur en aardse smaak, gecombineerd met romige, Belgische buffelmozzarella van Buffl'Ardenne en knapperige walnootcrumble... Dat is puur genieten!" Bekijk recept of bestel bij Foodbag
Vrijdag: Chili con carne met kippengehakt, rijst en guacamole
Foodbagchef Isa: "Chili con carne is een typisch stoofpotje uit Mexico? Fout! Dat wordt wel vaak gedacht. Nochtans is deze wereldberoemde kom comfortfood van oorsprong Amerikaans en komt 'ie uit de Tex-Mexkeuken." Bekijk recept of bestel bij Foodbag
Weekend: Homemade worstenbroodje met gestoofd witloof, sla en peer
Dat vers, krakend krokant laagje van een worstenbroodje is om meteen 'mmm' tegen te zeggen. We maken er een sausje bij op basis van mosterd en Luikse siroop. Extra heerlijk comfort food! Met de nodige groentjes erbij, natuurlijk. Bekijk recept