Hoera, april is (bijna) daar, de eerste échte lentemaand! We gaan volop genieten van de echte primeurs, zoals asperges, erwtjes en rabarber om er maar enkele te noemen. Op 1 april zetten we natuurlijk ook een gerechtje met vis op het menu.

April is lente- en paasmaand bij 15gram, en je zal het geweten hebben! Verwacht je deze maand aan veel inspiratie met seizoensproducten (daslook, romanesco, warmoes,...), ideetjes voor de paasvakantie en paas-inspiratie. Laat maar komen, april!

En natuurlijk hebben we ook weer een lekker weekmenu voor jou in petto. Enjoy!


Maandag: Turkse gehaktballen met gele rijst, yoghurtsausje en pijnboompitten




Foodbagchef Caroline: "Turkse gehaktballetjes - ofwel köfte - daar kan je me altijd mee plezieren. Lekker kruidig en overheerlijk bij de gele rijst met groentjes, het frisse yoghurt-kruidensausje en de crunchy pijnboompitten. Smakelijk!" Bekijk recept of bestel bij Foodbag



Dinsdag aprilvis: Citroenrisotto met gerookte zalm, prei en selder



Foodbagchef Deborah: "Wanneer het snel moet gaan, is risotto mijn go-to. Deze versie van het gerecht combineert de frisse toets van citroen met het romige van de kaas in de rijst. Weinig afwas, snel op tafel en bomvol smaak." Bekijk recept of bestel bij Foodbag



Woensdag: Aardappelsalade met witte asperges, veldsla, radijs en hamblokjes


Aardappelsalade met witte asperges, veldsla, radijs en hamblokjes
Chef Caroline: "Houd jij ook zo van aardappelsalade bij de barbecue? Ik heb er een echte 'maaltijdsalade' van gemaakt, met witte asperges en hamblokjes. Dit gerecht brengt je spontaan in de lentesfeer, nu nog hopen op goed weer!" Bekijk recept



Donderdag: Miso fried rice met oesterzwamsaté, wortel, Chinese kool, pindanoten



Foodbagchef Sofie: "Fried rice is mijn ultieme comfort food: krokant gebakken rijst, knapperige groenten en een hartig, gekruide saus. De oesterzwamsaté is geïnspireerd op de Indonesische streetfoodklassieker, maar dan in een vegan jasje." Bekijk recept of bestel bij Foodbag



Vrijdag: Geroosterde krieltjessalade met geitenkaas en rucolapesto


Geroosterde krieltjessalade met geitenkaas en rucolapesto
We stellen voor: een zalige Mediterraanse aardappelsalade met krieltjes, geroosterde paprika, zachte zoete rode ui, rucolapesto en frisse geitenkaas voor erbij. Kleurrijk, vol van smaak en lekker fris zomers! Hier worden wij blij van, jij ook? Bekijk recept



Weekend: Plattekaastaart met aardbeien


Plattekaastaart met aardbeien
Een heerlijke originele plattekaastaart met frisse aardbeien! Deze taart hoef je niet te bakken, ze dient enkel op te stijven in de koeling. Dit kan iedereen! Bekijk recept