Maart is veggiemaand! Er zijn mensen die de uitdaging aangaan om een hele maand enkel vegetarisch te eten, anderen nemen zich voor wat vaker vegetarische gerechten op het menu te zetten. Uiteraard moet je doen waar je jezelf comfortabel bij voelt. Wij zijn hier om jou te inspireren, en daarvoor gaan wij ons deze maand extra inzetten! En dat begint met een weekmenu met méér vegetarische gerechten. 

Wij houden ons meestal sowieso aan 'donderdag veggiedag', maar sneaken nu nog wat extra veggie toppers in ons weekmenu. Ook zal je deze maand extra veel nieuwe vegetarische gerechten op 15gram.be zien verschijnen, met dank aan onze vrienden van Foodbag.be, die heerlijke vegetarische gerechten altijd in hun maaltijdbox aanbieden en samenwerken met op en top Belgische producenten van vegetarische producten (daarover binnenkort meer)! Maak er een smaakvolle week van!


Maandag: Veggie Luikse balletjes met frietjes, gebakken appel en witloofslaatje



Foodbagchef Claire: "Paul van Greenway gaf ons onlangs een kookworkshop, super tof! Hij legde het verschil uit tussen hun ‘korrelig’ gehakt (perfect voor bolognaise) en hun ‘kneedgehakt’. Die laatste is ideaal om balletjes van te rollen. Merci, Paul!" Bekijk recept of bestel bij Foodbag



Dinsdag: Pasta met gehakt, ui, champignons, witte kool en kaas



Foodbagchef Caroline: "Dit gerecht is geïnspireerd op Franse uiensoep met kaastoast, maar dan in een pasta-versie. En uiteraard zorg ik ook nog voor extra groentjes én gehakt om er echt een volledige maaltijd van te maken. Wintertopper!" Bekijk recept of bestel bij Foodbag



Woensdag: Kapsalon met veggie shoarma


Kapsalon met veggie shoarma
Ken je kapsalon? Dat is een heerlijk gerecht dat je vaak bij de pitazaak kan krijgen: frietjes met shoarma vlees waar je dan kaas over laat smelten. Heerlijk! Vandaag gaan we voor een veggie versie met vegetarische shoarma, verrassend lekker, beloofd! Bekijk recept



Donderdag: Oosterse knolselder met rijst, zoete chilidressing en gerookte tofu



Foodbagchef Sofie: "Knolselder is zó veelzijdig: in dit recept combineer ik de knol met Oosterse smaken. De aardse smaak van knolselder past goed met gerookte tofu, koriander, Thais basilicum en een fris-zoete chilidressing." Bekijk recept of bestel bij Foodbag



Vrijdag: Taco's met geroosterde bloemkool, salsa en cheddar


Taco's met geroosterde bloemkool, salsa en cheddar
Deze Mexicaanse ovengeroosterde bloemkool is een revelatie! Heel gemakkelijk om te maken. Terwijl de bloemkool in de oven staat, maak je een frisse tomatensalsa. Wanneer alle ingrediënten klaar zijn, kan iedereen aan tafel zijn eigen vegetarische taco's maken, smullen maar! Bekijk recept



Weekend: Wortelcake met roomkaastopping


Wortelcake met roomkaastopping
Je kent dit recept misschien eerder als 'carrot cake with cream cheese frosting', aangezien het een heel populaire cake is op Amerikaanse kookblogs. Deze versie is kruidig en lekker stevig, de roomkaastopping verfrist het geheel. Een basiscake die je in je kookrepertoire moet hebben zitten! Bekijk recept