Hoera, daar is juni weeral! Hopelijk kunnen we nog volop genieten van de laatste (zonnige!) lentemaand. Er komen deze maand heel wat nieuwe groenten en fruit bij die terug in seizoen zijn: artisjok, broccoli, prinsessenboontjes, savooikool, tomaat, tuinbonen en venkel in de groenteafdeling en heerlijk sappig vers fruit zoals abrikozen, frambozen, kersen, nectarine, perzik, zwarte- en rode besjes. Wat een heerlijke maand toch, juni! We gaan daar ten volle van genieten, dus hebben we enkele heerlijke gerechten, helemaal in seizoen, op het menu gezet. En in het weekend steken we de barbecue aan!

De gerechten met 15gram x Foodbag logo kan je deze week ook bestellen bij Foodbag.be, lekker handig én een garantie op mooie, kwaliteitsvolle en lokale producten bij je thuis. Laat het smaken!


Maandag: Aardappelsalade met kip, prinsessenboontjes en pistachenoten


Aardappelsalade met kip, groene boontjes en pistachenoten
Een heerlijk verrassende aardappelsalade met reepjes kip, lekkere boontjes die eindelijk weer in seizoen zijn en crunchy pistachenootjes. Heerlijk in combinatie met de kappertjes en de dragon. Bekijk recept



Dinsdag: Miso gehaktballetjes met noedels, gepekelde wortel en komkommer


miso gehaktballetjes
Foodbagchef Caroline: ""Miso happy" met deze heerlijke miso gehaktballetjes! Hier geeft de gefermenteerde bonenpasta veel smaak aan de woksaus, die mooi rond de gehaktballetjes kleeft. Licht gepekelde wortel en komkommer zorgen voor een frisse toets." Bestel dit gerecht bij Foodbag of bekijk recept 



Woensdag: Spaans vispannetje met venkel


Spaans vispannetje met venkel
Vandaag nemen we je mee naar de Spaanse zon voor een overheerlijk vispannetje met seizoensgroente venkel, op smaak gebracht met citroen, gerookt paprikapoeder en wat cayennepeper, als je het ook graag wat pittig hebt. Daarbij komt geurige rijst. Dat wordt genieten! Bekijk recept



Donderdag: Farro met groene asperges, aubergine, getakaas en granaatappel


farro met asperges
Foodbagchef Isa: "Farro is een echt 'oergraan'. Mensen aten het al in het oude Rome. De graantjes hebben extra veel bite en een nootachtige smaak. Dat maakt ze ideaal om te gebruiken in smaakvolle salades zoals deze." Bestel dit gerecht bij Foodbag of  bekijk recept



Vrijdag: Krieltjes met gerookte zalm, ei en bloemkoolroosjes


aardappelen gerookte zalm
Foodbagchef Isa:"Oooh wat hebben we er lang op gewacht: de heropstart van het bloemkoolseizoen. Ik doe deze bloem van een groente alle eer aan in een makkelijk gerechtje. Weinig tijd? Lees dan zeker m'n bliksemsnelle tip!" Bestel dit gerecht bij Foodbag of  bekijk recept



Weekend: Gegrilde perziken met bourbon


Gegrilde perziken met bourbon
Op zoek naar een origineel dessertje voor op de barbecue in het weekend? Zoek niet verder, met deze originele gegrilde perziken met een zalig bourbonsausje. De perfecte afsluiter! Bekijk recept