Leve de zomer, leve lekker zomers eten. In Spanje weten ze als de beste wat je bij hoge temperaturen eet. Wij smullen deze week mee en hebben heel wat heerlijke Spaanse klassiekers op het menu gezet: tapas, albondigas, tortilla, gazpacho,... noem maar op! Zin in? Enkele van deze lekkere gerechten kan je ook in je maaltijdbox bij Foodbag klikken, je herkent ze aan het 15gram x Foodbag logo rechtsbovenaan. ¡Buen aproveche!


Maandag: Albondigas in tomatensaus met geroosterde zoete aardappel



Foodbagchef Caroline: "Albondigas zijn het Spaanse antwoord op onze Belgische gehaktballetjes in tomatensaus. Ik maak ze lekker kruidig met gerookt paprikapoeder. De geroosterde zoete aardappel past er verrassend lekker bij!" Bestel bij Foodbag of bekijk recept



Dinsdag: Aardappeltortilla met gegrilde groenten, chorizo en zachte geitenkaas


Aardappeltortilla met gegrilde groenten, chorizo en zachte geitenkaas
Een Spaanse klassieker, naar een hoger niveau getild, deze aardappeltortilla met krokante chorizo, gegrilde groentjes en geitenkaas. Een toplunch! Bekijk recept



Woensdag: Paella met scampi en chorizo, selder, erwten en tomaat



Foodbagchef Isa: "Hola! We vieren Spaanse week. Ik presenteer je mijn paella, met een knipoog naar het traditionele recept. Je hebt geen speciale paellapan nodig, je kan het eenvoudig zelf thuis maken op het vuur." Bestel bij Foodbag of bekijk recept



Donderdag: Hazelnootburger met romescosaus, gebakken patatjes en prei



Foodbagchef Caroline: "Vandaag maak ik een Catalaanse specialiteit klaar: romescosaus. Ik serveer het met een hazelnootburger. Ideaal voor donderdag veggiedag" Bestel bij Foodbag of bekijk recept



Vrijdag: Zomerse gazpacho


Zomerse gazpacho
Gazpacho! De heerlijke Spaanse koude soep die perfect past bij hete temperaturen. Werk af met verschillende kleuren kerstomaatjes en croutons. Bekijk recept



Weekend: 3x Spaanse tapas


3x Spaanse tapas
Zin in tapas, maar wil je er ook een volledige maaltijd van maken? Wij stelden een heerlijk recept samen voor 3x Spaanse tapas: pittige patatas bravas, champiñones en gambas al ajillo. Een heerlijk trio dat goed bij mekaar past. Nu nog een lekker Spaans wijntje erbij en het feest kan beginnen! Bekijk recept