Wij zijn verzot op groentjes! Naast het feit dat ze goed verzadigen en de vele gezondheidsvoordelen, geven ze smaak, textuur en kleur aan je maaltijd. Zeker als je veel varieert met groenten. Hoe je dat (gemakkelijk) doet? Wij hebben enkele tips!

Hoe voeg je gemakkelijk extra groenten toe aan je maaltijd?



  • Tomatensaus of (maaltijd)soep is dé manier bij uitstek om lekker veel groenten binnen te smokkelen. Ui, selder en wortel zijn perfecte 'basics'. Ook ideaal voor restjes die wat liggen te verpieteren in de koelkast.

  • Serveer groenten in verschillende texturen: rauw, kort gestoofd, beetgaar, gepureerd tot een saus.

  • Wokmixen (helemaal prima als je die kant-en-klaar koopt) zijn ideaal om jouw groenteportie op te krikken. Wist je trouwens dat sojascheuten eiwitbommetjes zijn?

  • Side salads zijn een goede manier om een extra groenteportie toe te voegen. Slamixen, rucola, witloofblaadjes en kant-en-klaar gesneden koolsla kunnen perfect dienen als slaatje, ze zijn ook heel snel klaar.

  • Maak eens bechamel/kaassaus van bloemkool: door een bloemkool te koken en dan fijn te mixen met bouillon (en wat kaas), bekom je een heerlijke saus die heel erg lijkt op bechamel. Niemand zal het merken!

  • Stel een weekmenu op met lekker veel groenten. Of beter, wij hebben dat al voor jou gedaan:




Maandag: Plaattaart met gerookte zalm, prei en yoghurt



Foodbagchef Claire: "Is het een quiche? Is het een pizza? Neen, dat is het niet. Het is een snelle tusseninvariant. Je tovert hem zo op tafel voor je hongerige kroost. En hij doet het ook geweldig als entertaingerecht." Bekijk recept of bestel bij Foodbag



Dinsdag: Minestrone met palmkool


Minestrone met palmkool
Minestrone, een groentesoep boordevol vitamines die zijn oorsprong vindt in Italië. We bereiden deze maaltijdsoep vandaag met palmkool. Een perfect winters gerecht geserveerd met parmezaan erover gestrooid. Smakelijk! Bekijk recept



Woensdag: Pasta met chorizo, mascarponesaus, champignons en selder



Foodbagchef Claire: "Klassiekers met een twist, da's typisch Foodbag. In plaats van doordeweekse spekjes bak ik chorizo krokant. En de mascarpone, die maakt de saus heerlijk zacht en creamy." Bekijk recept of bestel bij Foodbag



Donderdag: Loaded Indiase zoete aardappel met linzen, broccoli en rode biet



Foodbagchef Caroline: "Soms heb je zin in een grote portie kleurrijke groenten, toch? Ik maak er een kruidig, Indiaas groentefeest van. Maar maak je geen zorgen, dankzij de linzen heb je ook de nodige eiwitten binnen. Geniet ervan!" Bekijk recept of bestel bij Foodbag



Vrijdag: Vis gepocheerd in curryroom met groenten


Vis gepocheerd in curryroom met groenten
Zin in een snel, smaakvol en voedzaam gerecht? We maken vandaag een snelle wok met daarbij vis gepocheerd in een zalige curryroom en groentjes. Klaar in 20 minuten en genieten maar! Bekijk recept



Weekend: Ovenschotel met kip en bloemkoolsaus


Ovenschotel met kip en bloemkoolsaus
Zin in een heerlijke ovenschotel van bij ons, die toch ook lekker licht is? Het klassieke 'dakje' van aardappelpuree vervangen we door een verrassend lekkere bloemkoolsaus. Daaronder kippenreepjes en nog tal van groentjes. Als je dit naar binnen gewerkt hebt, voel je je kiplekker! Bekijk recept