Daar is het einde van de zomervakantie in zicht! Voor sommigen met spijt in het hart, voor anderen een opluchting... Maar niet getreurd voor de liefhebbers van zomer(kost): de echte zomergroenten en fruit zijn nog wel even beschikbaar! We laten het dus zeker niet aan ons hart komen, en zetten  véél zomerse kost op het menu. Denk aan salade met meloen en parmaham, een zalig Libanees gerecht met patatjes en aubergine, een Italiaanse burger met courgettefrietjes en in het weekend steken we de barbecue aan. Kortom, zalig zomers genieten!


Maandag: Italiaanse pestoburger met paprika, courgettefrietjes en rucoladressing



Foodbagchef Caroline: ""A burger, but make it Italian". Leuke opdracht! Ik maak een Italiaanse pestoburger met courgettefrietjes en rucoladressing. Wat denk je? Molto bene!" Bestel gerecht of bekijk recept



Dinsdag: Salade met meloen, parmaham en buffelmozzarella


Salade met meloen, parmaham en buffelmozzarella
Een frisse salade, een heerlijke combinatie: meloen, parmaham, munt en bolletjes buffelmozzarella. De zomer op je bord! Bekijk recept



Woensdag: Batata harra patatjes met spek, aubergine, tahinsaus en komkommer



Foodbagchef Caroline: "Batata harra zijn pittige Libanese patatjes en een populaire mezze. Ik maak er een volledig gerecht van met een dipsausje van tahin, gebakken aubergine en spekjes. Het komkommerslaatje geeft wat extra fraîcheur. Laat het smaken!" Bestel gerecht of  bekijk recept



Donderdag: Kapsalon met veggie shoarma


Kapsalon met veggie shoarma
Ken je kapsalon? Dat is een heerlijk gerecht dat je vaak bij de pitazaak kan krijgen: frietjes met shoarma vlees waar je dan kaas over laat smelten. Heerlijk! Vandaag gaan we voor een veggie versie met vegetarische shoarma, verrassend lekker, beloofd! Bekijk recept



Vrijdag: Chili con carne met rijst, zure room en tortillachips



Foodbagchef Claire: "Wist je dat chili con carne helemaal niet uit Mexico komt, maar voor het eerst werd gegeten in Texas? En dat restjes chili nog lekkerder zijn de volgende dag?" Bestel gerecht of  bekijk recept



Weekend: Gemarineerde spieringlapjes met picklesboter, gegrilde aardappelen en salade


Gemarineerde spieringlapjes met picklesboter, gegrilde aardappelen en salade
Varkensvlees en pickes, dat is werkelijk een overheerlijke combinatie! De spieringlapjes worden geroosterd op de barbecue, en daar laat je dan een schepje picklesboter over smelten. Werkelijk hemels! Grill ze! Bekijk recept