De zomer is nu echt begonnen, dus ook hét moment om te genieten van lekkere zomerse groenten en fruit, zoals verse maïs, paprika, aubergines, boontjes, steenvruchten en kersen,... kortom: lekker veel kleur op het bord!
Deze week is het ook het ideale moment om iets lekkers te maken voor de juf of meester van je kindjes. Duik op woensdagmiddag samen de keuken in en maak heerlijke koekjes als afscheidscadeautje klaar.
En in het weekend is het dan -fingers crossed- misschien eindelijk nog eens barbecue-weer! Bij Foodbag zetten ze een heerlijk barbecuegerechtje op het menu. Wist je trouwens dat je bij Foodbag ook wekelijks als extra een barbecuepakket én side dishes voor bij de barbecue kan bestellen?

Dit zetten we deze week op het menu:
Maandag: Hamburger met koolsla en maïs uit de oven

Foodbagchef Claire: "Niemand zal geloven dat je deze burger op tafel toverde in slechts 15 minuten! En niemand hoeft te weten dat je daarbij een klein beetje hulp kreeg van voorgesneden koolsla. ;-)" Bestel of bekijk recept
Dinsdag: Schnitzel met aardappelsalade

Een echte klassieker uit de Oostenrijkse keuken: schnitzel! We paneren zelf varkenslapjes en bakken die mooi krokant in de pan, met daarbij een aardappelsalade. Bekijk recept
Woensdag: Kattentongen

Als je een goestingske hebt naar zoet zijn deze kattentongen snel en makkelijk gemaakt. Het zijn heerlijk luchtige koekjes gedompeld in chocolade. Bekijk recept
Donderdag: Veggie tikka masala met zoete aardappel

Voor wie houdt van Indische smaken en een lekkere vegetarische maaltijd wil eten, is deze veggie tikka masala met zoete aardappel een ware aanrader! Mild, kruidig, romig en overheerlijk! Afgewerkt met crunchy cashewnoten en pitabroodjes om in deze verrassende curry te soppen. Smakelijk! Bekijk recept
Vrijdag: Fishnuggets met chili-limoensaus, rijst, spinazie en paksoi

Foodbagchef Caroline: "Zoet, zuur, pittig ... ik ging op zoek naar de perfecte balans in dit lekkere, exotische gerecht. Wat denk je, missie geslaagd? Laat het smaken!" Bestel of bekijk recept
Weekend: Gemarineerde spiering met bruschetta en auberginewedges

Foodbagchef Caroline: "Vandaag serveer ik je een BBQ-proof, Italiaans geïnspireerd gerecht! Je maakt zelf een lekkere marinade voor de spiering en aubergine en lekkere bruscetta-broodjes met tomaat en Gran Moravia. Ga jij voor de grillpan of barbecue?" Bestel of bekijk recept