Een hele week Mexicaans eten? Waarom niet, in Mexico doen ze dat tenslotte ook ;-). We vonden het wel een leuk idee om eens een themaweek in te plannen, maar uiteraard kan jij jouw favorieten eruit 'cherrypicken'. Of ga voor een thema-avond.

Wat hebben we allemaal in de aanbieding? Bijzondere enchiladas van Mexicaanse keuken-kenner Stijn De Schacht (bekend van de podcast 'Over Eten'), Mexicaanse rijst die we leerden maken in California, gevulde paprika's met Mexicaanse touch en een feestelijke cocktail voor in het wekeend. Doe jij mee van 'fiesta Mexicana' deze week? Olé!


Maandag: Enchiladas "Suizas Rojas" met maïstortilla's en pulled chicken




"Ik ben Stijn Deschacht: kok, podcasthost van 'Over eten', en dol op Mexico. Speciaal voor Foodbag deel ik een van mijn favoriete, Mexicaanse recepten: enchiladas Suizas Rojas. Schenk jezelf een margarita of horchata in en enjoy!" Bekijk recept of bestel bij Foodbag.



Dinsdag: Mexicaanse rijst met scampi, zure room en lente-ui


Mexicaanse rijst met scampi, zure room en lente-ui
Foodbagchef Caroline: "Rijst garen in een tomatensaus met veel groentjes is één van mijn favoriete bereidingen. Het is snel, gemakkelijk, weinig afwas en o zo smaakvol. Ik ga voor een Mexicaanse versie met scampi. Voeg gerust een drupje chilisaus toe." Bekijk recept



Woensdag: Mexicaanse gehaktstoverij met tortillapuntjes


Mexicaanse gehaktstoverij met tortillapuntjes
We noemen dit gerecht geen 'chili con carne' omdat er geen bonen inzitten. Maar dat wil niet zeggen dat het minder lekker is, integendeel! Kinderen zullen er waarschijnlijk dol op zijn, zeker in combinatie met de tortillapuntjes. Klaar in 20 minuten, smullen maar! Bekijk recept



Donderdag: Mexicaanse gevulde paprika's met quinoa, guacamole en mangosalsa



Foodbagchef Sofie: "Quinoa is ontzettend voedzaam en bevat veel vitamines, eiwitten en mineralen. Daarom vul ik deze Mexicaanse gevulde paprika's met dit gezonde graan. Samen met de frisse mangosalsa krijg je een smakelijke en kleurrijke maaltijd. Geniet!" Bekijk recept of bestel bij Foodbag.



Vrijdag: 'Mexican loaded fries' met pulled pork, avocado en salsa


'Mexican loaded fries' met pulled pork, avocado en salsa
Leuke trend: (ovengeroosterde) frietjes met daarop verschillende toppings, geserveerd op een bakplaat of in individuele porties, om lekker mee te kliederen. We gaan voor een Tex-Mex versie met pulled pork, salsa, avocado en zure room. Ditmaal gebruiken we kant-en-klaar pulled pork, o.a. te koop bij onze verspartner rayon.be. Bekijk recept



Weekend: Frozen margarita


Frozen margarita
Frozen margarita's zijn een typische Mexicaanse cocktail met tequila, Cointreau en limoensap. Deze bevroren versie is heerlijk verfrissend. Heerlijk bij taco's! Bekijk recept