't Is zover! We beginnen aan de kerstweek! Voor velen betekent dat van kerstfeest naar familieviering hossen. Gezellig samenzijn en natuurlijk veel en lekker eten. Geniet er maar lekker van. Maar tussendoor wil je misschien even ontspannen en niet teveel hooi op je vork nemen. Of profiteren van de lekkere producten die je nu overal vindt... Om al die wensen tegemoet te komen, hebben wij een lekker weekmenu opgesteld. Van lekker simpel en snel tot wat feestelijker (maar nog steeds niet te moeilijk). We hebben zelfs een heerlijk en haalbaar kerstgerecht voorzien. Zo, het genieten kan beginnen!


Maandag: Chicken tikka masala met volkoren rijst



Foodbagchef Jolien: "Kip tikka masala is een wereldberoemd Indiaas gerecht, uitgevonden in Groot-Britannië! Zachte malse kip in een heerlijke curry-kokossaus, zalig! En uiteraard zorgen we ook voor extra groentjes met wortelen en paprika. Werk af met een takje koriander." Bekijk recept of bestel bij Foodbag



Dinsdag Kerstavond: Hertenfilet met jagersaus


Hertenfilet met jagersaus
Nog geen idee voor Kerstavond? We hebben een heerlijke last-minute suggestie: Hertenfilet met jagersaus, een heerlijke winterklassieker met een edel stuk wild. De spekjes, zilveruitjes en champignons geven de saus karakter. Bekijk recept



Woensdag Kerstdag: Trifle met blauwe vruchten, mascarpone en speculaas


Trifle met blauwe vruchten, mascarpone en speculaas
Een trifle is een Engels dessert met verschillende laagjes. Deze lekkere variatie is met blauwe vruchten, mascarpone en speculaas. Makkelijk, snel en feestelijk! Bekijk recept



Donderdag: Orzo met kippenhaasjes, geroosterde wortelen en tzatziki



Foodbagchef Caroline: "Orzo betekent letterlijk 'gerst' in het Italiaans en is een pastasoort in de vorm van grote rijstkorrels. Voor het komkommer-yoghurtsausje liet ik me inspireren door tzatziki, maar dan in een snelle, gemakkelijke versie!" Bekijk recept of bestel bij Foodbag



Vrijdag: Pizzabaguette Hawaï met ananas, spek en champignons



Foodbagchef Isa: "Niet echt een klassieke pizza te noemen, maar lekker is het toch! Wij maken pizzabaguettes Hawaï met ananas (uiteraard!), krokant spek en champignons. Snel klaar en lekker genieten voor jong en oud!" Bekijk recept of bestel bij Foodbag



Weekend: Kabeljauw in parmaham met pastinaakpuree en boschampignons


Kabeljauw in parmaham met pastinaakpuree en boschampignons
Een heerlijk origineel visje voor op de feesttafel: kabeljauw in krokante parmaham met een romige pastinaakpuree erbij en gebakken boschampignons erbij. Wat een feest! Bekijk recept