Maandag: Gentse waterzooi met vis en fettuccini
Foodbagchef Deborah: "Gentse waterzooi wordt normaal geserveerd met kip. Maar bij Foodbag zetten we de keukenregels graag naar onze eigen hand. Zo experimenteer ik met vis in plaats van kip. Wat denk je? Geslaagd?" Bestel gerecht of bekijk recept
Dinsdag: Paella van orzo met kip en chorizo
Paella kennen we natuurlijk allemaal als het Spaanse gerecht bij uitstek met rijst. Wij vonden er een leuke én lekkere variatie op met orzo pasta! Bekijk recept
Woensdag: Fruitspiesjes met chocolade
Een absolute hit voor elk kinderfeestje zijn deze kleurrijke fruitspiesjes met chocolade! Niet alleen om van te smullen maar ook om samen met de kinderen te bereiden. En voor de presentatie kan je ze bijvoorbeeld op een halve watermeloen prikken. Misschien wel kitch maar het blijft heel leuk! Bekijk recept
Donderdag: Bloemkoolpita met kikkererwten en groene tahin-yoghurtsaus
Foodbagchef Sofie: "Pita perfect! Alle smaken kloppen: kruidige curry bloemkool, frisse tahinsaus, knapperige kikkererwten en zoutzure gepekelde ui. Zet alle ingrediënten in je mooiste kommetjes op tafel en laat je gasten zelf hun pita samenstellen." Bestel gerecht of bekijk recept
Vrijdag: Traybake met miso kabeljauw, zoete aardappel en courgette
Foodbagchef Caroline: "Kabeljauw met miso is een bekende bereiding uit de Japanse keuken. Het is dan ook een heerlijke combinatie! Ik serveer er lekkere gemarineerde groentjes en zoete aardappel uit de oven bij." Bestel gerecht of bekijk recept
Weekend: Gentse Spitburger met ham, tartaarsaus en wortelfrietjes
Heb je op de Gentse feesten al eens een spitburger geproefd? Deze burgers zijn een gevestigde waarde op de feesten en moet je ooit eens geproefd hebben. Gelukkig hebben wij er eentje in ons weekmenu zitten, zodat je die alvast thuis eens kunt klaarmaken! Bekijk recept