Halloween vieren mag dan een typisch Amerikaanse traditie zijn, het griezelfeest krijgt hier toch ook stevig voet aan de grond. Ons huis overdadig versieren of horrorfilmmarathons doen is dan misschien minder aan ons besteed, lekker en creatief koken in thema dan weer helemaal wel! Het is zelfs dé perfecte manier om enge groenten voor kinderen op een leuke manier te verwerken/verstoppen in gerechten. Wie weten eten ze het dan wel (mwuhaha insert evil laughter). 

Om helemaal in thema te komen, hebben we deze week een origineel en spooky weekmenu samengesteld. De gerechten met Foodbag x 15gram label kan je trouwens ook bestellen, zodat je ze zeker met Halloween op het menu kan zetten.


Maandag: Duivels pikante scampi diabolique met pompoen en spinazie



Foodbagchef Caroline: "Scampi diabolique in een Halloween-versie, hoe ideaal is dat? Ik voeg blokjes geroosterde pompoen en flink wat pit toe, ook in de afwerking. Wie jaag jij hiermee de stuipen op het lijf, om nadien te laten genieten van een heerlijk pastagerecht? ;-)" Bekijk recept of bestel bij Foodbag



Dinsdag: Fregola sarda met pompoen, wortel en courgette


Fregola sarda met pompoen, wortel en courgette
Fregola sarda is een originele pastasoort uit Sardinië: het zijn kleine pastabolletjes die zich uitstekend lenen voor een salade. We serveren ze bij pompoen. Bekijk recept



Woensdag: Gevulde paprika met orzo, gehakt en courgette



Foodbagchef Isa: "Oooooeeee 't is weer tijd voor Halloween! Maak het voor je tafelgasten extra griezelig en spooky met deze paprikaspookjes. Stuur je ons zeker een foto van het resultaat?" Bekijk recept of bestel bij Foodbag



Donderdag: Herfstige pot pie met boschampignons, linzen, prei en tijm



Foodbagchef Sofie: "Deze verwarmende pot pie brengt je helemaal in herfstsferen. Champignons, een van mijn favoriete groenten, zijn nu volop in het seizoen en zorgen samen met linzen voor een goede dosis eiwitten. Een heerlijk en griezelig ovengerecht." Bekijk recept of bestel bij Foodbag



Vrijdag: Cheesy pasta met kippenballetjes en spruitjes


Cheesy pasta met kippenballetjes en spruitjes
Bij 15gram werken we met seizoensgebonden producten. Daarom kiezen we bij deze winterse pasta voor spruitjes en prei als smaakmakers. Samen met de kippenballetjes en kruidenkaas vormen ze een heerlijk bordje comfordfood van eigen bodem. Bekijk recept



Weekend: Halloween mini-pizza's


Halloween mini-pizza's
Laat de kinderen zelf eens originele mini-pizza's maken! Ze kunnen ze zelf beleggen en afwerken met een originele olijvenspin. Lekker eng voor Halloween! Bekijk recept