Mei-feestdagmaand is nog niet voorbij. Maandag vieren we Pinkstermaandag. Het blijft wat kwakkelweer , dus het ideale moment om de keuken in te duiken en te bakken. Heb je al ooit eens kaastaart brownies geprobeerd? Heerlijk smeuïge brownies met een kaastaart topping, die je voorzichtig door het browniebeslag spatelt, voor een prachtig marmereffect. Mei is ook hoogmaand om asperges op het menu te zetten, ditmaal gaan we voor groene! Zaterdag is het Wereld Afrikadag. Een dag om stil te staan bij de prachtige Afrikaanse culturen en diversiteit. Wij gaan voor eetcultuur met een verrassend stoofpotje. Nog meer Afrikaanse kookinspiratie vind je hier. Een smakelijke week gewenst!


Maandag Pinkstermaandag: Kaastaart brownies


Kaastaart brownies
Geef je brownies een prachtige upgrade door er bovenaan een heerlijk kaastaart laagje aan toe te voegen. Maak een mooie swirl en je hebt een geweldig dessert! Bekijk recept



Dinsdag: Chipolata met wortelstoemp, ajuinsaus en veldsla



Een bordje grootmoeders keuken stelt nooit teleur. Klassiek, nostalgisch en o zo lekker. Laat het smaken! Bestel dit gerecht bij Foodbag of  Bekijk recept



Woensdag: Pastasalade met dille-amandel-citroenpesto, groene asperges en buffelmozzarella


Pastasalade met dille-amandel-citroenpesto, groene asperges en buffelmozzarella
Haal de lente in huis met deze prachtige frisse pastasalade met rigatoni met dille-amandel-citroenpesto, groene asperges, romige buffelmozzarella en geroosterde amandelschilfers. Zo lekker zonnig! Bekijk recept



Donderdag: Fettuccini alla Norma met aubergine en pangrattatto



Pasta alla Norma is een traditioneel pastagerecht uit Sicilië met aubergines en gezouten ricotta. Om er een vegan versie van te maken, werken we het gerecht af met 'pangrattatto', Italiaans krokant broodkruim, als vervanger van Parmezaanse kaas. Bestel dit gerecht bij Foodbag of  Bekijk recept



Vrijdag: Masala vis met yoghurt, gele rijst en frisse salade



De vis krijgt een heerlijke marinade op basis van limoensap, knoflook en garam masala. Serveer daarbij gele rijst en een frisse salade: kachumber. Kachumber is een klassieker in de Indische keuken om frisheid toe te voegen aan je gerecht. Bestel dit gerecht bij Foodbag of  Bekijk recept



Zaterdag: West-Afrikaans stoofpotje met kip en zoete aardappel


West-Afrikaans stoofpotje met kip en zoete aardappel
Deze stoofschotel met kip is op zijn minst origineel te noemen. Denk aan malse kruidige kip, zachte zoete aardappel en een smaakvolle saus. Perfect als ode voor Wereld Afrika dag! Bekijk recept