De echte lentegroenten zoals asperges en erwtjes laten nog heel even op zich wachten, maar je vindt al wel bloemkool, radijsjes, spinazie, warmoes en rabarber in de (groente)winkel, dat zijn de primeurs nu. Wij stelden alvast een weekmenu op dat de overgang van winter naar lente viert. Geniet je mee?
Maandag: Pita kip souvlaki, harissa-bloemkool en tahinsaus

Foodbagchef Caroline: "Kip souvlaki is gemarineerde, gegrilde kip op een stokje. Ik serveer ze met zalige harissa-bloemkool en een fris citroen-tahinsausje. Zet alles in het midden op tafel of vul de pita's al vooraf. Lekker wordt het sowieso!" Bekijk recept of bestel bij Foodbag
Dinsdag: Gentse waterzooi met vis en fettuccini

Chef Deborah: "Gentse waterzooi wordt normaal geserveerd met kip. Maar bij Foodbag zetten we de keukenregels graag naar onze eigen hand. Zo experimenteer ik met vis in plaats van kip. Wat denk je? Geslaagd?" Bekijk recept
Woensdag: Prei-kaasstoemp met slavink en veldsla

Lekker comfort food waar het ganse gezin blij van wordt: een heerlijke verrassende prei-kaasstoemp met daarbij een slavink en een fris slaatje met veldsla. Gemakkelijk om klaar te maken en instant scoren, hoera voor de kok! Bekijk recept
Donderdag: Griekse loaded fries met olijvensalsa en witte kaas

Foodbagchef Sofie: "Met deze Griekse loaded fries haal je de smaken van de Middellandse Zee in huis. Witte kaas, olijven en rode ui spelen de hoofdrol. Samen met lekkere frietjes wordt het een echt smaakfestijn. Dig in!" Bekijk recept of bestel bij Foodbag
Vrijdag: Hamburger met gegrilde ham, pastinaakfrietjes en mosterdmayonaise

Foodbagchef Isa: "Ik neem het woord hamburger even heel letterlijk en schik een plak gegrilde ham tussen een broodje. De groentefrietjes maken er een evenwichtige maaltijd van." Bekijk recept of bestel bij Foodbag
Weekend: Crumble van rabarber

Een heerlijke crumble van rabarber is het ideale dessert voor de lente. Lekker zoet-zurig en poepsimpel om te maken! Bekijk recept