Ze komt als geroepen, de lente! Als je houdt van exacte getallen: de lente start dit jaar op donderdag 20 maart, om 10u01! Dat moment noemt men de equinox: de zon staat dan loodrecht op de evenaar. Dag en nacht duren op die dag exact even lang, 12 uur. Leuk weetje om te vertellen aan de eettafel! 

De echte lentegroenten zoals asperges en erwtjes laten nog heel even op zich wachten, maar je vindt al wel bloemkool, radijsjes, spinazie, warmoes en rabarber in de (groente)winkel, dat zijn de primeurs nu. Wij stelden alvast een weekmenu op dat de overgang van winter naar lente viert. Geniet je mee?


Maandag: Pita kip souvlaki, harissa-bloemkool en tahinsaus



Foodbagchef Caroline: "Kip souvlaki is gemarineerde, gegrilde kip op een stokje. Ik serveer ze met zalige harissa-bloemkool en een fris citroen-tahinsausje. Zet alles in het midden op tafel of vul de pita's al vooraf. Lekker wordt het sowieso!" Bekijk recept of bestel bij Foodbag



Dinsdag: Gentse waterzooi met vis en fettuccini


Gentse waterzooi met vis en fettuccini
Chef Deborah: "Gentse waterzooi wordt normaal geserveerd met kip. Maar bij Foodbag zetten we de keukenregels graag naar onze eigen hand. Zo experimenteer ik met vis in plaats van kip. Wat denk je? Geslaagd?" Bekijk recept



Woensdag: Prei-kaasstoemp met slavink en veldsla


Prei-kaasstoemp met slavink en veldsla
Lekker comfort food waar het ganse gezin blij van wordt: een heerlijke verrassende prei-kaasstoemp met daarbij een slavink en een fris slaatje met veldsla. Gemakkelijk om klaar te maken en instant scoren, hoera voor de kok! Bekijk recept



Donderdag: Griekse loaded fries met olijvensalsa en witte kaas



Foodbagchef Sofie: "Met deze Griekse loaded fries haal je de smaken van de Middellandse Zee in huis. Witte kaas, olijven en rode ui spelen de hoofdrol. Samen met lekkere frietjes wordt het een echt smaakfestijn. Dig in!" Bekijk recept of bestel bij Foodbag



Vrijdag: Hamburger met gegrilde ham, pastinaakfrietjes en mosterdmayonaise



Foodbagchef Isa: "Ik neem het woord hamburger even heel letterlijk en schik een plak gegrilde ham tussen een broodje. De groentefrietjes maken er een evenwichtige maaltijd van." Bekijk recept of bestel bij Foodbag



Weekend: Crumble van rabarber


Crumble van rabarber
Een heerlijke crumble van rabarber is het ideale dessert voor de lente. Lekker zoet-zurig en poepsimpel om te maken! Bekijk recept