Neem nu bijvoorbeeld een visburger, die is eigenlijk heel gemakkelijk om te maken. Visblokjes of scampi kan je gewoon fijnmalen in een hakmolentje (wel écht handig om die in huis te hebben) en smaakmakers naar eigen smaak toevoegen: sjalot, citroenzeste, verse kruiden. Door de eiwitten in de vis, kleven de burgers mooi aan mekaar. Met vochtige handen vorm je gemakkelijk burgertjes, en je hoeft ze alleen nog maar enkele minuten in de pan te bakken.
Op pizza! Uiteraard is een pizza gebakken door een echte pizzaiolo in een houtoven het allerbeste. Maar met wraps of een goede pizzabodem (tip: bestel ze als extra bij Foodbag) ook een gezellige pizza-avond thuis houden.
Het voordeel ook aan homemade, is dat je een gezondere versie kan maken. Wij maken deze week onze eigen 'currywürst' en 'Big Mac taco's'.
En in het weekend, als je wat meer tijd hebt, kan je echt de tijd nemen om een heerlijk ontbijt te maken, met bijvoorbeeld verloren brood.
Maak er een lekkere week van!
Maandag: Homemade visburger met yoghurt-tartaarsaus en groentefrietjes

Foodbagchef Caroline: "Er is heel wat test-en proefwerk voorafgegaan aan het recept van deze visburger. Maar het moet gezegd: missie geslaagd! Ik serveer 'm op een krokante pistolet met frisse tartaarsaus en groentefrietjes on the side. Laat het smaken." Bekijk recept of bestel bij Foodbag
Dinsdag: Homemade "currywürst" met geroosterde krieltjes en worteltjes

Vandaag gaan we op reis naar Duitsland en maken we "currywürst"! Een heerlijke braadworst met een verrassend sausje erbij. Geroosterde krieltjes en gestoofde worteltjes maken het (Schlager)feest compleet. Hiervan ga je jodelen van plezier :-). Bekijk recept
Woensdag: Mexicaanse wrap-pizza met gehakt en cheddarkaas

Foodbagchef Claire: "Een wrap in de vorm van een taart of een pizza van een wrap, 't is maar hoe je het bekijkt! Wat ik zeker weet, is dat Mexico niet ver weg is met cheddarkaas, Mexicaanse kruidenmix en een lepeltje guacamole. ¡Salud!" Bekijk recept of bestel bij Foodbag
Donderdag: Flatbreads met pompoen, veggie witte pens en boerenkool

Foodbagchef Sofie: "Ik maakte eerder al een zomerse variant van flatbreads met de veggie witte pens van leverancier BonMush. Deze keer een winterse versie: met pompoen, boerenkool en een romige, witte bodem van yoghurt en Gran Moravia. Eenvoudig en vooral lekker!" Bekijk recept of bestel bij Foodbag
Vrijdag: Bic mac taco's

Het liefdeskind van een big mac hamburger en een taco! Een heerlijk originele 'tik tok kooktrend' die wij maar al te graag oppikken. Let op, je krijgt er wel vettige 'pollekes' van. Werk af met het heerlijke homemade sausje. Bekijk recept
Weekend: Verloren brood uit de oven met krentenbolletjes en rood fruit

Heb je een zak van die heerlijke krentenbolletjes-briochebroodjes, maar zijn ze wat oudbakken? Maak er eens verloren brood (wentelteefjes) uit de oven mee! We werken af met rood fruit en vanille-frosting. Werkt trouwens ook perfect met sandwiches of croissants! Bekijk recept