Wat staat er deze week op het menu? Lekker veel zonnige kost, barbecueën én de Belgische feestdag vieren! 

Heb je al van een antipasti-salade gehoord? Daarbij neem je typische Italiaanse hapjes - denk prosciutto, olijfjes, mozzarella, etc,... en tover ze om tot een heerlijke salade! Een perfecte lichte maaltijd op een zonnige avond!

En in de zomer mag de barbecue ook wat vaker van stal! Niets mis met enkele vleesjes bakken en er wat salades en 'koude patatjes' bij serveren, maar het is toch ook leuk om een echte 'barbecue maaltijd' te maken? Scroll vooral naar beneden, want op woensdag zetten we er zo eentje op het menu!

En vrijdag doen we nog eens van Italiaanse antipasti, met een echte 'bruschetta bar': rooster heerlijke lookbroodjes en zorg voor verschillende toppings, zodat iedereen zijn eigen bruschette kan samenstellen. Serveer er een heerlijke, frisse prosecco bij, wat een feest!

En zondag nog eens feest, en wel van eigen bodem, want het is Belgische feestdag! Hoe we dat vieren? Met een typisch Belgisch gerecht óp een pizza, hoe goed klinkt dat?

Maak er een lekkere week van! En bestel jouw favoriete gerechten bij Foodbag, ze staan aangeduid met een icoontje rechtsbovenaan de foto's!


Maandag: Italiaanse antipasti salade


Italiaanse antipasti salade
Aperitieven op z'n Italiaans, wie houdt er niet van? Een zalige plank vol heerlijke 'antipasti' met eventueel een glaasje wijn of een andere aperitief bij... Supergezellig en lekker, maar het kan ook in een gezondere versie! Ontdek deze originele salade met typische Italiaanse antipasti. Bekijk recept



Dinsdag: Hawaiiaanse kalkoenschnitzel met rijst, ananas en paprika


Hawaiiaanse kalkoenschnitzel met rijst, ananas en paprika
Haal je mooiste bloemenkrans al maar boven, want dit bordje vol tropische smaken doet je instant wegdromen naar zonnige oorden. Liever ananasrijst dan rijst met ananas? Volg dan zeker onze tip in het recept! Bekijk recept



Woensdag: Gevulde puntpaprika met spiering, couscous en mojo verde



Foodbagchef Caroline: "Mojo verde is een verrassend, frisgroen sausje dat ik leerde kennen op de Canarische eilanden. Het betekent letterlijk groene saus en wordt gemaakt met koriander of peterselie, look, olie, zout en komijn." Bekijk recept of bestel bij Foodbag.



Donderdag: Pasta alla Norma met aubergine, kerstomaten en ricotta



Foodbagchef Celine: "Pasta alla Norma is een op en top Siciliaans gerecht met aubergine. Ik voeg wat chilivlokken toe voor extra pit. Geen fan van pikant? Je kan de chilivlokken ook weglaten of minder ervan toevoegen." Bekijk recept of bestel bij Foodbag.



Vrijdag: Bruschetta bar


Bruschetta bar
Een zalige apero: een 'bruschetta bar'. Daarbij beleg je een grote aperoplank met krokant geroosterde broodjes en heel veel verschillende Italiaanse toppings: tomaat-basilicum, burrata, pesto, olijfjes, prosciutto,... Iedereen kan zo zijn eigen bruschette samenstellen. Schenk een glaasje prosecco in en genieten maar! Bekijk recept



Zondag: Vol-au-ventpizza met kip, prei en champignons



Foodbagchef Isa: "Als je een Belgisch icoon met een populaire snack combineert, wat krijg je dan? De vol-au-ventpizza! Ik breng het beste van de twee werelden samen op één knapperig deeg. Klassiek en vernieuwend in één. Een blijvertje?" Bekijk recept of bestel bij Foodbag.