Maar je was hier ook voor de tips he? Dit zijn enkele van de beste tijdsbesparingstips die wij de voorbije jaren oppikten:
- Zet al je ingrediënten klaar voor je begint te koken
- Scherpe messen zijn een must! Minstens een klein schilmes en een chefmes
- Een goede dunschiller (liefst 1 met kleine tandjes) is ook onmisbaar
- Verwarm je oven voor indien nodig, haal bakplaten uit de oven voor je de oven opzet
- Check je recept of je water moet voorkoken. Of dat je groenten kan snijden terwijl iets anders op het vuur staat.
- Beperk het gebruik van potten en pannen: kook bijv. aardappelen en groenten samen (hou wel rekening met de gaartijd), bak eerst je vlees of vis in de pan en korst dan nog even groenten aan,...
- Staat iets te pruttelen op het vuur of te bakken in de oven? Ruim de keuken al wat op, zet borden klaar,...
Met deze tips spaar je alvast heel wat tijd uit! Veel succes en geniet van de extra tijd die je wint!
Salade met gerookte zalm, dille-yoghurt en pitacroutons

Foodbagchef Caroline: "Ik ben fan van maaltijdsalades: fris, maar ook vullend, met veel texturen en smaken. Ik serveer je frisse sla, verrassende pitacroutons, geroosterde rode biet, zachte zalm en een friszure yoghurtdressing. Maak jij er ook zo'n mooi bordje van?" Bekijk recept of bestel bij Foodbag.be
Gratin met prei, gehakt en gnocchi

Hou je van hachis parmentier? Dat is een ovenschotel met gehakt, groenten, een laagje aardappelpuree en dan gegratineerd in de oven. Wel, ditmaal maken we 'm met een laagje gnocchi en gratinkaas bovenaan. Verrassend, origineel en minstens even lekker, moet je proberen! Bekijk recept
Kip cordon bleu met gebakken witloof, aardappelen en appeltjes

Maak jong en oud blij met deze cordon bleus van kip, gevuld met ham en kaas. Daarbij komt een warm slaatje van gebakken witloof, appeltjes en aardappelen. Bekijk recept
Verse pasta met gegrilde courgette, gebakken kappertjes en Gran Moravia

Foodbagchef Sofie: "Een pasta pesto maar dan net wat specialer met gemarineerde, gegrilde courgette en krokant gebakken kappertjes. Een simpel gerecht om een maximale indruk na te laten!" Bekijk receptof bestel bij Foodbag.be
Rundsburger met graanmosterd en groentefrietjes

Foodbagchef Deborah: "Tussen deze hamburger steek ik een rundsburger van Meatier, een familiebedrijf uit Schore, West-Vlaanderen. Het bedrijf wordt inmiddels gerund door de tweede generatie, met tweelingbroers Gauthier en Axel." Bekijk recept of bestel bij Foodbag.be
Luikse salade

Luikse salade, ook wel gekend als Salade Liégeoise, is een lauwwarme maaltijdsalade gemaakt van sperziebonen, gerookte spekblokjes en krielpatatjes. Een dressing op basis van olijfolie, wittewijnazijn, sjalot en mosterd geven de "final touch" aan deze favoriet van onze Waalse landgenoten. Laat het je smaken! Bekijk recept