We zijn aanbeland bij de tweede week van de paasvakantie. Kan je je kroost nog goed bezighouden? Wij hebben een leuke suggestie: laat hen deze week het (avond)eten maken! Uiteraard zal je hier en daar moeten helpen, maar je zal verrast zijn hoeveel kinderen al zelf kunnen in de keuken, zeker als ze gemotiveerd zijn. Op onze website vind je heel wat 'kids-proof' recepten, en we hebben ook een weekmenu opgesteld waaruit ze kunnen kiezen. En uiteraard bereiden we ons ook voor op Pasen. Veel kook- en kliederplezier!


Maandag: Loaded frietjes met kip en looksaus, tomaat, wortel en komkommer



Foodbagchef Caroline: "Als je naar de pitabar gaat, heb je keuze tussen een broodje of een pitaschotel. Wel, dit is mijn voedzamere thuisversie van de schotel. Met ovenfrietjes, kruidige kippenreepjes en veel kleurrijke groenten. En knoflookmayo natuurlijk!" Bekijk recept of bestel bij Foodbag



Dinsdag: Pasta met kruidenkaas, spek, prei en kerstomaatjes


Pasta met kruidenkaas, spek, prei en kerstomaatjes
Chef Isa: "Werk, school, hobbies en hongerige kinderen. Als ouder weet je dat je dan snel moet handelen. Mijn go-to gerecht om ongeduldige maagjes te stillen is deze pasta met kruidenkaas. Snel, lekker en je kan er je favoriete groenten aan toevoegen." Bekijk recept



Woensdag: Bladerdeegmolentjes met confituur


Bladerdeegmolentjes met confituur
Een zoet en feestelijk koekje dat je makkelijk samen met de kinderen kan maken zijn deze bladerdeegmolentjes met confituur. Een leuk dessert op elk feest, maar in het bijzonder voor carnaval! Bekijk recept



Donderdag: Pizza caprese met courgette, kerstomaatjes, pesto en mozzarella


Pizza caprese met courgette, kerstomaatjes, pesto en mozzarella
Mamma mia altijd een beetje feest als er pizza op het menu staat. Eentje om je kids (of jezelf) na die eerste dagen school mee te verwennen. Smakelijk! Bekijk recept



Vrijdag: Ribbetjes met aardappel in de schil, witloofsla met appel en rozijntjes



Foodbagchef Claire: "Ribbetjes, dat eet je met je handen! Ik serveer er een aardappel in de schil ('pellepatat' noemen wij die ook wel) en een frisse witloofsla met appeltjes en rozijnen. Heerlijk!" Bekijk recept of bestel bij Foodbag



Weekend: Plattekaastaart met speculaas en paaseitjes


Plattekaastaart met speculaas en paaseitjes
Een echte taart voor met Pasen: een heerlijke plattekaastaart met speculaasbodem en afgewerkt met schattige paaseitjes. Genieten! Bekijk recept