Happy Verloren Maandag! Of je nu van Antwerpen bent of niet, hopelijk eet jij vandaag ook lekkere (veggie) worstenbroodjes en/of appelbollen. En als je oven dan toch al aanstaat, dan kan je gelijk ook het avondmaal erin maken. Tijdens de wintermaanden is de oven hét keukentoestel bij uitstek voor het bereiden van je maaltijden: gemakkelijk, weinig werk én wat extra warmte in huis. Denk aan traybakes, ovenschotels, geroosterde groenten op de bakplaat, cakes en taarten,... allemaal hartverwarmende kost die ons door de donkere maanden helpt.

Het ideale moment ook om al die verschillende symbolen op je oven uit te pluizen. Meer daarover lees je hier. 

Ontdek ons ovenheerlijk weekmenu!


Maandag: Traybake met kip, yoghurtsaus, geroosterde groenten en pindacrumble



Foodbagchef Isa: "Alle ingrediënten gaan op één plaat of in één schaal: soms kan het leven zo mooi en makkelijk zijn. Dit gerecht is ook perfect voor etentjes waarbij je geen zin hebt om de avond in de keuken door te brengen." Bekijk recept of bestel bij Foodbag



Dinsdag: Lasagne bolognaise


Lasagne bolognaise
Lasagne bolognaise, een echte klassieker uit de Italiaanse keuken! Het lijkt een heel werkje, maar eigenlijk valt het goed mee. Reken 25 minuten werk in de keuken, en dan doet de oven de rest! En het resultaat is een heerlijk bord comfort food, Italian style. Genieten maar... Bekijk recept



Woensdag: Toscaanse cake


Toscaanse cake
Een Toscaanse cake wordt in Italië gegeten als ontbijt. Hier eten we deze luchtige, friszoete cake met appeltjes liever als dessert of bij de koffie. Heerlijk! Bekijk recept



Donderdag: Ovenpannenkoek met broccoli, ui, kerstomaat en honingglazuur



Foodbagchef Isa: "Ere wie ere toekomt: dit recept is oorspronkelijk van Green Kitchen Stories. Een ideaal entertaingerecht, snel klaar en je kan de ingrediënten aanpassen naar elk seizoen. Het geheim zit 'm in het heerlijke glazuur. Sla die zeker niet over!" Bekijk recept of bestel bij Foodbag



Vrijdag: Puree parmentier met gerookte zalm en een kaaskorstje


Puree parmentier met gerookte zalm en een kaaskorstje
De hachis parmentier dankt z'n naam aan Antoine-Augustin Parmentier. Als krijgsgevangene ontdekte hij de voedzame kracht van patatjes. Op zijn graf in Parijs legt men nog altijd aardappelen als herdenking. Bekijk recept



Weekend: Gelakte fricandon met Luikse siroop, knolselder en krieltjes



Foodbagchef Claire: "De mosterd voor deze gelakte fricandon haalde ik bij Wim Ballieu, een inspirerende chef om te volgen op socials! De échte mosterd in deze lak, die komt van Wostyn uit Torhout." Bekijk recept of bestel bij Foodbag