Voor iedereen die deze zomer niet op vakantie gaat naar een verre bestemming (of daarvan al terug is...), we hebben aan je gedacht. Want ook al stap je niet meteen op een vliegtuig of trein, we gaan je toch doen reizen! Een hele week lang nemen we je mee op een culinaire wereldreis met de lekkerste gerechten. Van China over Zuid-Afrika naar Zuid-Amerika. En we maken - voor de Antwerpse Moederkesdag - nog een lokale stop tussenin. Ready for take-off? 


Maandag: Chinese gemberkip met boontjes, rijst, puntparika en Thais basilicum



Foodbagchef Caroline: "De inspiratie voor dit gerecht vond ik bij 'The Woks of Life', een blog met veel Chinese klassiekers. Zoals deze kip met gember en boontjes, een heerlijke combinatie! De reepjes krokant gebakken gember zijn een leuke extra als finishing touch!" Bestel bij Foodbag of bekijk recept



Dinsdag: Bobotie uit Zuid-Afrika


Bobotie uit Zuid-Afrika
Bobotie is 'n smaaklik gereg uit Suid-Afrika. Dis 'n kasserol met maalvleis, groenbone en rosijntjies. Verstaan jij 'n bietjie? Geniet jou ete nè!
Versta je het een beetje? Bobotie is een smakelijk gerecht uit Zuid-Afrika. Het is een ovenschotel met gehakt, sperziebonen en rozijntjes. Smakelijk! Bekijk recept



Woensdag: Veggie durum kebab met tzatziki en rode kool uit het Midden-Oosten



Foodbagchef Caroline: "Een kebab, dat kan zo smaken! Maar toch liever een iets lichtere versie én vegetarisch? Dan moet je mijn veggie durum met tzatziki zeker en vast een proberen! En uiteraard zorg ik ook voor een goede portie groentjes, smakelijk!" Bestel bij Foodbag of bekijk recept



Donderdag: Antwerpse hartjes voor Moederdag


Antwerpse hartjes
Een heerlijke verwennerij voor Antwerpse mama's op Moederdag op 15 augustus. Naar het recept van de echte Antwerpse Handjes. Bekijk recept



Vrijdag: Turkse plaattaart met kruidig gehakt, aubergine en walnoten



Foodbagchef Caroline: "Ik liet me inspireren door de heerlijke bladerdeeggebakjes die ik koop bij de Turkse bakker. Ik maak een plaattaart met muhamarra, aubergine, puntpaprika, kruidig gehakt en krokante walnoten. Heel eenvoudig om te maken en een echte smaakbom!" Bestel bij Foodbag of bekijk recept



Weekend: Peruviaanse ceviche met zeebaars en zoete aardappel


Ceviche met zeebaars en zoete aardappel
Een klassieke Peruviaanse ceviche, met zeebaars, zoete aardappel en avocado. Het friszure sausje - de tigre di leche - waarin de vis gaart is hemels lekker. Een voorgerecht dat niet zou misstaan op een feesttafel. Bekijk recept