Maandag: Chinese gemberkip met boontjes, rijst, puntparika en Thais basilicum
Foodbagchef Caroline: "De inspiratie voor dit gerecht vond ik bij 'The Woks of Life', een blog met veel Chinese klassiekers. Zoals deze kip met gember en boontjes, een heerlijke combinatie! De reepjes krokant gebakken gember zijn een leuke extra als finishing touch!" Bestel bij Foodbag of bekijk recept
Dinsdag: Bobotie uit Zuid-Afrika
Bobotie is 'n smaaklik gereg uit Suid-Afrika. Dis 'n kasserol met maalvleis, groenbone en rosijntjies. Verstaan jij 'n bietjie? Geniet jou ete nè!
Versta je het een beetje? Bobotie is een smakelijk gerecht uit Zuid-Afrika. Het is een ovenschotel met gehakt, sperziebonen en rozijntjes. Smakelijk! Bekijk recept
Woensdag: Veggie durum kebab met tzatziki en rode kool uit het Midden-Oosten
Foodbagchef Caroline: "Een kebab, dat kan zo smaken! Maar toch liever een iets lichtere versie én vegetarisch? Dan moet je mijn veggie durum met tzatziki zeker en vast een proberen! En uiteraard zorg ik ook voor een goede portie groentjes, smakelijk!" Bestel bij Foodbag of bekijk recept
Donderdag: Antwerpse hartjes voor Moederdag
Een heerlijke verwennerij voor Antwerpse mama's op Moederdag op 15 augustus. Naar het recept van de echte Antwerpse Handjes. Bekijk recept
Vrijdag: Turkse plaattaart met kruidig gehakt, aubergine en walnoten
Foodbagchef Caroline: "Ik liet me inspireren door de heerlijke bladerdeeggebakjes die ik koop bij de Turkse bakker. Ik maak een plaattaart met muhamarra, aubergine, puntpaprika, kruidig gehakt en krokante walnoten. Heel eenvoudig om te maken en een echte smaakbom!" Bestel bij Foodbag of bekijk recept
Weekend: Peruviaanse ceviche met zeebaars en zoete aardappel
Een klassieke Peruviaanse ceviche, met zeebaars, zoete aardappel en avocado. Het friszure sausje - de tigre di leche - waarin de vis gaart is hemels lekker. Een voorgerecht dat niet zou misstaan op een feesttafel. Bekijk recept