Het is niet meer zolang aftellen tot Sinterklaas en Kerstmis, maar november is toch een maandje waarin we even moeten volhouden en gure dagen doorstaan. Onze remedie? Lekker kleurrijke kost serveren! Als je er even bij nadenkt, zijn er momenteel prachtig gekleurde seizoensgroenten: rode kool, allerlei soorten bietjes (at je al een chioggia-biet met zijn schitterende wit-roze kern?), pompoenen in allerlei kleuren, paarse bloemkool, gele raapjes,... noem maar op! Wist je dat al die verschillende kleuren ook op allerlei voedingsstoffen (anti-oxidanten, vitaminen en mineralen) wijzen? "Eat the rainbow", dat lukt ook perfect in de herfst!

Wij hebben voor jou een kleurrijk weekmenu samengesteld:


Maandag: Kruidige kip met platbrood, rode koolsla en yoghurtsaus



Foodbagchef Caroline: "Ik presenteer jullie een bordje vol Midden-Oosterse smaken! Veel kleur, veel textuur en veel smaak, zo heb ik het graag. Jij ook?" Bekijk recept of bestel bij Foodbag



Dinsdag: Merguez met kleurrijke geroosterde groenten en citroen-lookmayonaise


Merguez met kleurrijke geroosterde groenten en citroen-lookmayonaise
Eat the rainbow! Dit kleurrijke gerecht gaat je dag helemaal opfleuren. Lekker veel geroosterde groenten en aardappelen met daarbij pittige merguezworst en een frisse citroen-knoflookmayonaise. 100% kans op smullen! Bekijk recept



Woensdag: Varkenslapje met dragonsaus, spruitjes, pompoen en rijst



Foodbagchef Deborah: "November kan soms een grijze maand zijn, maar niet als het aan mij ligt! Want ik breng de mooiste herfstkleuren op je bord, boordevol smaak en bomvol vitaminen." Bekijk recept of bestel bij Foodbag



Donderdag: Smashed falafel wrap met munt, koriander en shoarmakruiden



Foodbagchef Claire: "Ik liet me inspireren door smashed burgers en maakte er een veggie versie van. De falafel maak je helemaal zelf, en dat is echt niet moeilijk. Mix alle ingrediënten in een hakmolen en bakken maar!" Bekijk recept of bestel bij Foodbag



Vrijdag: Koreaanse barbecue bowl (bulgogi)


Koreaanse barbecue bowl (bulgogi)
Een prachtig en kleurrijk kommetje vol heerlijke smaken: gemarineerd rundsvlees met pindasaus, quinoa en lekkere knapperige groenten. De Koreaanse keuken op zijn best! Bekijk recept



Weekend: Omgekeerde pruimencake


Omgekeerde pruimencake
In de herfst zijn pruimen heerlijk zoet en passen ze perfect in al je gebak. Een omgekeerde pruimencake is heel makkelijk te maken en puur genieten! Bekijk recept