En toen was het plots december! 2018 is aan haar laatste maand toe, en daarin gaan we ook lekker eten. Uiteraard met Kerst en Oudejaarsavond, maar ook in de weken ervoor. We wisselen gezonde kost af met enkele 'testjes' voor de feestmaaltijden, en genieten van de lekkernijen die de sint bracht. Happy december! Ons volledige feestmenu overzicht vind je trouwens hier! Ook vind je hier binnenkort de beste tips en menu's voor een stressvrije Kerst! Hou 15gram in de gaten...

In december zijn er niet al te veel verse groenten en fruit meer beschikbaar. Maar de groenten die er zijn zitten boordevol vitamines en bouwstoffen om gezond de winter door te komen. Zorg er dus voor dat je lekker veel groenten blijft eten, in heerlijke ovenschotels en ander comfort food. Exotisch fruit is nu ook op zijn lekkerst!

seizoensgroentenenfruit_augustus

Clementines en mandarijntjes


Bracht de Sint veel mandarijntjes en clementines? Perfecte vitaminebommetjes! En je kan ze ook verwerken in een salade, een smoothie of er lekkere snoepjes van maken met chocolade en fleur de sel.

Frisse clementinesalade
Frisse clementinesalade


Clementine smoothie
Clementine smoothie


Chocolade clementines met fleur de sel
Chocolade clementines met fleur de sel

Kilo's speculaas?


Naast mandarijntjes bracht de sint ongetwijfeld ook lekker veel speculaas. Lekker, maar een mens wil wel eens wat afwisselen. Verwerk je voorraadje in een verrassend dessert zoals chocoladeschuim met Baileys, een sinterklaastaart met speculaasbodem of een feestelijke trifle met blauwe vruchten, mascarpone en speculaas. Alvast oefenen voor de feestdagen!

Chocoladeschuim met Baileys, meringue en speculaas
Chocoladeschuim met Baileys, meringue en speculaas


De ultieme Sinterklaastaart met speculaasbodem en strooigoed
De ultieme Sinterklaastaart met speculaasbodem en strooigoed


Trifle met blauwe vruchten, mascarpone en speculaas
Trifle met blauwe vruchten, mascarpone en speculaas

Tropisch fruit


Gek toch, tropisch fruit dat smaakt heel lekker als het warm is, maar ook als het vriest dat het kraakt. Het doet je even denken dat je in warmere oorden bent, vermoeden wij. In ieder geval, veel tropisch fruit is nu op zijn best! Trakteer jezelf bijvoorbeeld eens op een ontbijtje mango sticky rice. Of een vitamineboost met een zalig yellow mellow sapje met ananas en banaan. En east meets west, in een zalige salade met gekarameliseerde spruitjes en granaatappel. Een ideaal bijgerecht op de feestdis!

Mango sticky rice
Mango sticky rice


Yellow mellow smoothie
Yellow mellow smoothie


Salade met gekarameliseerde spruitjes
Salade met gekarameliseerde spruitjes


 

De 15gram Foodbox


En uiteraard blijven we ook in december jullie verrassen met nieuwe, winterse gerechten in onze 15gram Foodbox! Want tussen al dat feestelijk eten, mag het ook eens snel, eenvoudig en simpelweg lekker zijn! Deze toppers vind je deze maand in onze foodbox.

Gebakken kipfilet met zoete aardappelpuree en balsamico-uitjes
Gebakken kipfilet met zoete aardappelpuree en balsamico-uitjes. Te bestellen bij de 15gram Foodbox van maandag 10 december.


Varkenslapje met witloof en dragonmosterdsaus
Varkenslapje met witloof en dragonmosterdsaus, te bestellen bij de 15gram Foodbox van 10 december.


Vogelnestjes in de oven met aardappelpuree
Vogelnestjes in de oven met aardappelpuree, te bestellen bij de 15gram Foodbox van maandag 17 december.


Zelfgemaakte chicken nuggets met appelmoes en gebakken patatjes
Zelfgemaakte chicken nuggets met appelmoes en gebakken patatjes, te bestellen bij de 15gram Foodbox van 17 december.

We wensen je een zeer smakelijke maand december en mooie vooruitzichten voor 2019!


Save

Save

Save