Al goede voornemens gemaakt? Wat denk je van regelmatig vers koken thuis? Klinkt goed, toch? Wij maken je het graag zo gemakkelijk mogelijk met onze maaltijdbox! Elke week zorgen we voor een gebalanceerd weekmenu, met echte Belgische klassiekers, sowieso een lekker pasta'tje en nieuwe ontdekkingen uit de wereldkeuken. 


Met januari voor de deur, kijken we ook graag eens naar de seizoenskalender met groenten en fruit. Wist je dat in elk van onze gerechten minimaal 200 gr groenten per portie zitten?



Het is het ideale moment om eens boerenkool op het menu te zetten. Wij maken er een zalige quinoasalade met kip en pompoen mee. En ook het witloof is nu op zijn best! Kom eens verrassend uit de hoek met een zalige tarte tatin met witloof, dat wil je toch proeven? Of verlang je eerder naar exotische oorden? Snappen we! Proef dan vooral eens onze vegan pad thai, vakantievibes gegarandeerd!


En we hebben ook nog een leuk nieuwjaarsgeschenk in petto voor onze maaltijdbox klanten! De Foodbag-chefs verzamelden 65 van hun toprecepten voor elke dag in een nieuw boek: 'Heerlijk Simpel'. Van hun typische klassiekers zoals vol-au-vent tot heerlijk comfort food en verrassende salades. Het is vanaf nu te koop in de (online) boekhandel, maar jij als trouwe klant krijgt het volledig gratis, als je deze week bij Foodbag bestelt! Een mooi cadeau ter waarde van €25!




Ontdek ons volledige weekmenu hier:



Tarte tatin van witloof en ricotta met appel-pecannotensalade


Tarte tatin van witloof en ricotta met appel-pecannotensalade
Met deze taart vieren we de winter. In de hoofdrol: heerlijk Belgisch witloof en knapperig bladerdeeg. De salade met appel en nootjes maakt het helemaal af. Bekijk recept



Gehaktbroodje met groentestoemp en tomatensaus


Gehaktbroodje met groentestoemp en tomatensaus
Wordt er thuis ook altijd gevochten om de ‘kontjes’ van het gehaktbrood? Om een revolte te vermijden, kan je ook kleine gehaktballen maken. Niet aan de allerkleinsten verklappen, maar we verstopten ook pastinaak in de stoemp. Lekker én verantwoord. Bekijk recept



Quinoasalade met kip, pompoen en krokante boerenkool


Quinoasalade met kip, pompoen en krokante boerenkool
Een kommetje krachtvoer. De winterblues maken geen kans na deze winterse maaltijdsalade. Het honing-mosterdsausje is de kers op de taart. Bekijk recept



Italiaanse one pot met rijst gehaktballetjes en basilicum


Italiaanse one pot met rijst gehaktballetjes en basilicum
One pot pasta, of in dit geval: one pot rice. Dat is dé succesformule als het snel moet gaan. En het beste hebben we je nog niet verteld: je bespaart niet alleen tijd, maar ook afwas. Dat is dubbel feest. Bekijk recept



Varkenshaasje met tagliatelle en ratatouille


Varkenshaasje met tagliatelle en ratatouille
Een varkenshaasje combineer je al snel met aardappelen, maar gooi het eens over een andere boeg. Dit sappige stukje varkensvlees is ook heerlijk bij pasta. Beloofd! Bekijk recept



Vegan pad thai met tofu, limoen en pindanoten


Vegan pad thai met tofu, limoen en pindanoten
Deze pad thai is er eentje die een beetje afwijkt van het originele Thaise recept. We maken een shortcut met onze voorgesneden wokmix en voegen tofu toe. Bekijk recept



Spaghetti "tonnato" met champignons en kappertjes


Spaghetti
We zijn dol op een klassieke vitello tonnato. Vooral die saus: hemels. Wat als we dezelfde smaaksensatie proberen evenaren in een pasta? We gingen aan de slag in onze testkeuken en toverden deze romige saus op tafel. Wat denk jij ervan? Bekijk recept