De ultieme Sinterklaastaart
De utlieme Sinterklaastaart: een plattekaastaart met speculaasbodem en afgewerkt met 'strooigoed': typische sinterklaaslekkernijen zoals Guimauves (van die Mariabeeldjes), kruidnoten, chocolade centen, marsepeinen patatjes,... Deze taart is ook ideaal om restjes snoepgoed te verwerken.
Sinterklaas = speculaas
Zelf speculaas bakken gaat boven alles! Je huis die baadt in die heerlijke geur van speculaaskruiden, die verse dikke speculaas, nog krokant vanbuiten en mooi zacht vanbinnen... Heerlijk! Probeer ook eens om zelf gevulde speculaaskoek met marsepein te bakken! En zit je nog met restjes speculaas? Maak eens zelf speculaaspasta, verrassend gemakkelijk!
Mandarijntjes, kruidnoten, marsepein en klaaskoeken... bakken inspiratie!
Op zoek naar nog meer inspiratie? De vorige jaren verschenen er op 15gram.be ook nog leuke artikels rond de Sint van fijne bloggers: Myriam van Hap & Tap houdt de West-Vlaamse traditie van Klaaskoeken warm. Manon van Macaron Manon is helemaal mee met de kruidnotenhype die uit Nederland kwam overwaaien en gaat er creatief mee aan de slag. Ben je liever creatief met marsepein? Ook daar weet Manon raad mee! Eventjes een suiker overload? Maak er dan een suikerarme Sint van dankzij de tips van Alexia van Must Be Yummie of doe iets verrassends met mandarijntjes en clementijntjes zoals Anke van Donna Caramella.