Zomerse temperaturen, vakantiegevoel maar toch als mama en/of papa zelf nog druk bezig? Wij gaan voor jou op zoek naar leuke ideetjes hoe je én snel én gezond toch die lekkere hapjes en drankjes op tafel kan toveren voor de kleinsten.

Tropische drankjes voor hete dagen

Als onze kinderen de gezonde gewoonte reeds onder de knie hebben om bij dorstig weer (en anders ook, hoor) naar water te grijpen, mogen ze af en toe toch ook eens iets anders drinken. Zeg nu eerlijk, doen wij dat als ouders ook? Geniet dus sporadisch eens van jouw cocktail, nu kan je ook met deze leuke ideetjes kids- & party proof drankjes klaarmaken, gemakkelijk en snel! We hebben (helaas) allemaal zo weinig tijd, niet?

Watermeloen mocktail


Watermeloen mocktail

Heerlijk verfrissend en alvast enorm party proof! Een topper op élk kinderfeestje! Ik ben er zeker van dat je kinderen (inclusief alle gasten) dit heel leuk en lekker gaan vinden. Meer dan een watermeloen heb je er niet voor nodig. Uiteraard bevat watermeloen veel vocht maar daarnaast toch ook wel wat suikers. Ideaal voor op een feestje maar toch niet elke dag hiermee je buikje vullen.. Afhankelijk van de grootte kan je er uiteraard met meerdere personen van drinken. Het recept vind je hier. 

Tropische ananas mocktail


Tropische ananas mocktail

Ook hier weer heel simpel: een ananas en kokoswater, meer heb je niet nodig. Kokoswater kan je tegenwoordig bijna overal kopen. Belangrijk is dat het kokoswater liefst zo veel mogelijk afkomstig is van jonge, groene kokosnoten. Water van jonge kokosnoten is zoet en verfrissend. Hier hoef je normaal gezien dus zeker geen suiker meer aan toe te voegen. Bovendien bevat dit water nog de meeste voedingsstoffen.

Vaak wordt echter het kokoswater verhit en gereduceerd tot een siroop (waar dan weer water wordt aan toegevoegd). De import van kokoswatersiroop is echter goedkoper voor de fabrikant. Bovendien bevat deze siroop nog maar weinig gezonde voedingsstoffen. Kokoswater moet bovendien ook koel worden getransporteerd. Vaak worden omwille van hygiënische redenen pasteurisatieprocessen toegepast. Ook hierdoor gaan vaak een deel van de gezonde stoffen verloren. Het recept voor de tropische ananas mocktail vind je hier. 

Check alvast ook onze andere leuke drankideetjes op gezondedrukte.be!

Tropische drankjes voor hete dagen