Het dessert zou uitgevonden zijn in restaurant "Le Beccherie" in Treviso in de jaren '60. Een kok zou een lepel mascarpone in een ijsbereiding met ijs en room laten vallen hebben. Bij het proeven van het mengsel, beseften ze dat ze een heerlijke combinatie te pakken hadden. Ze serveerden de room met koekjes in koffie gedoopt, en de rest is geschiedenis!
Een klassieke tiramisu bestaat uit laagjes lange vingers (savoiardi of Boudoirs (lepelbiscuit)) gedrenkt in sterke koffie, afgewisseld met een romig mengsel van mascarpone, eieren, suiker, en soms een scheutje likeur zoals Marsala of rum, al is het gebruik van Amaretto ook goed ingeburgerd. De bovenkant van de tiramisu wordt bestrooid met een dun laagje bitter cacaopoeder, wat een mooie contrast geeft met de romige, zoete laagjes mascarponecrème.
De klassieker heeft voor altijd een plekje in ons hart (en onze maag!), maar variëren met de smaken en fruitige extra's toevoegen, kan voor een verrassende eyecatcher op de desserttafel zorgen! Wij presenteren je 6 heerlijke, verschillende soorten tiramisu!
De makkelijkste tiramisu
Geen zin om lang op je favoriete dessert te wachten? Maak dan deze heerlijke, makkelijke versie klaar, in 15 min. ben je al aan't smullen! Een recept uit 'Lekker Simpel' van Manon Van Aerschot. Bekijk recept
Tiramisu truffels
Tiramisu is niet enkel een lekker dessert, je kan ook originele truffels maken met de smaken het bekende Italiaanse dessert. Ideaal voor na een feestelijk etentje bij de koffie! Bekijk recept
Tiramisu met rabarber
Op zoek naar een origineel dessertje? Je hebt het gevonden. Heerlijk in combinatie met de friszure rabarber en een toets van steranijs. Origineel en lekker! Bekijk recept
Tiramisu met perzik en passievrucht
Een heerlijke exotisch dessertje, met perzik en passievrucht. In de wintermaanden kan je perzik ook vervangen door ananas, papaya, kaki,... Bekijk recept
Limoncello tiramisu
Sluit je feestmaal af met een origineel en fris dessert: mascarponecrème met limoncello, citroen en blauwe bessen. Gegarandeerd scoren! Bekijk recept
Lichtere tiramisu met ricotta
Het favoriete dessert van velen, maar zoals je weet ook wel echt een bommetje. We vervingen de zware mascarpone door de veel lichtere kaas ricotta, en het resultaat is verrassend lekker. Vooral als je het dessert een nachtje laat opstijven in de koeling. Smakelijk! Bekijk recept