Herfst! De kinderen zijn ondertussen terug naar school, en ik maak een ‘kleine’ vreugdedans. Na een mooie, maar laat ons eerlijk zijn soms ook dodelijk vermoeiende zomer, toch terug wat nood aan me-time.

Als mama en fervente hobbykok ben ik vaak in de weer in de keuken voor de kinderen. Vaak probeer ik ongezonde lekkernijen zo om te vormen dat ze toch wat gezonder worden maar de kinderen het niet door hebben.

Zo zijn deze bananenmuffins mijn doordeweekse versie van de cupcakes. Lekker zoet, uit het vuistje als vieruurtje maar met een minimum aan suiker, en natuurlijk: ideaal in de herfst.

Bananen-notenmuffins
Bananen-notenmuffins


 

Ingrediënten (voor 12 stuks)



  • 250 g bloem naar keuze (ik gebruik meestal spelt – of roggebloem)

  • 1 el bakpoeder

  • 2-3 overrijpe bananen (bruin) – ongeveer 300gr

  • 60 g rietsuiker

  • een snuifje nootmuskaat

  • een snuifje zout

  • 1 kl vanille extract

  • 100 g boter of kokosolie

  • 1 ei

  • 70 g grof gehakte pecannoten


Bereiding



  1. Verwarm de oven voor op 200 °C

  2. Meng de bloem, bakpoeder, zout en nootmuskaat in een kom

  3. Prak je banaan met een vork, voeg rietsuiker, boter, ei en vanille toe en meng alles met een garde.

  4. Voeg nu het bloemmengsel bij het bananenmengel spatel het door elkaar.

  5. Spatel de gehakte noten onder het beslag

  6. Verdeel je beslag over 12 cupcake vormpjes.

  7. Bak 15-20 minuten


Banaan-notenmuffins