Kwakkelzomer of niet, hét moment om de lekkerste tomaten te eten is in de zomer! Alhoewel we tomaatjes het jaar rond kunnen krijgen, hebben ze momenteel het meeste smaak.

Wist je dat tomaten oorspronkelijk uit het Andes-gebergte in Peru komen? Ze kwamen tot bij ons via de ontdekkingsreizigers. Ondertussen smaakt en ziet de tomaat er helemaal anders uit, er zijn dan ook honderden variaties, in smaak kleur én vorm.  Leuk om mee te experimenteren, dat doen we nu eenmaal graag... Ontdek 8x heerlijke resultaten van die experimenten!


Gevulde tomaat met waterkerspuree


Gevulde tomaat met waterkerspuree
Origineel en lekker, daar gaan we voor bij 15gram! Vandaag op het menu: gevulde tomaat met gehakt en peperige waterkerspuree erbij. Geniet ervan! Bekijk recept



'Tomaat garnaal' salade


'Tomaat garnaal' salade
Tomaat garnaal is een echte feestelijke klassieker van bij ons. Maar toegegeven: het is wel wat werk om de tomaat uit te hollen en ze op te vullen met de garnalen. Dan is deze salade met tomatenplakjes een snel, origineel én licht alternatief voor een snelle lunch. Bekijk recept



Gevulde aubergine met rijst en tomaat


Gevulde aubergine met rijst en tomaat
Vandaag stellen we je een klassiek gerecht voor uit de Georgische keuken. Toegegeven: voor ons ook nog onbekend! Je vindt dit gerecht er overal en het heeft verrassende Mediterraanse smaken. Instant een nieuwe vegetarische klassieker! Dit wil je toch proeven? Bekijk recept



Gehaktballetjes in mosterdsaus met geroosterde tomaten en hasselback aardappeltjes


Gehaktballetjes in mosterdsaus met geroosterde tomaten en hasselback aardappeltjes
Gehaktballetjes in een heerlijke romige mosterdsaus met originele geroosterde tomaten bij en schattige hasselback aardappeltjes. Dit moet je proeven! Bekijk recept



Gebakken makreel met warme tomatenvinaigrette en linguine


Gebakken makreel met warme tomatenvinaigrette en linguine
Een heerlijk Zuiders gerecht met krokant gebakken makreel, een heerlijke warme tomatenvinaigrette met olijven en linguine met basilicum. De zon op je bord! Bekijk recept



Griekse risotto van orzo met courgette, tomaat en feta


Griekse risotto van orzo met courgette, tomaat en feta
Risotto mag dan al uitgevonden zijn in Italië, met lokale producten kan je er originele variaties mee maken. Ditmaal reizen we naar Griekenland en maken we een lekkere versie met orzo, dat is Griekse pasta, tomaten en feta. Het is een beetje zoals Griekse salade. Bekijk recept



Frittata met gehakt, zoete aardappel en tomatensalsa


Frittata met gehakt, zoete aardappel en tomatensalsa
Vandaag maken we een Mexicaans geïnspireerde frittata met kruidig gehakt, blokjes zoete aardappel en een frisse pittige tomatensalsa voor erbij. Lekker koolhydraatarm genieten! Zin in? Deze topper kan je deze week bij de 15gram Foodbox bestellen!



Maïspannenkoekjes met kerstomatensalsa en feta


Maïspannenkoekjes met kerstomatensalsa en feta
Lekker exotische kost, deze originele maïspannenkoekjes met een frisse kerstomatensalsa en feta erbij! Koolhydraatarm en klaar in een wip. Perfect voor een zomerse avond, met een glaasje witte wijn of rosé erbij. Laat het smaken! Bekijk recept