Ben jij een cheese lover? Dan ben je aan't goede adres, want wij zijn dat ook! Kaas - ook al is het een klein beetje - kan je maaltijd zoveel beter maken! Als eiwitcomponent (denk aan een veggie maaltijd met halloumi/Berloumi), maar ook als die extra touch, de kers op de taart, of in dit geval: het krokante gegratineerde korstje op je ovenschotel. Al zijn er nog zoveel meer mogelijkheden.

Kluts eens wat geraspte kaas (bijv. cheddar) door je roerei, maak een kaaskrokantje met parmezaan of Gran Moravia (da's supergemakkelijk: gewoon hoopjes geraspte kaas op een bakpapiertje en een 10-tal minuutjes in de oven op 200 graden), verstop mozzarella in gehaktballetjes, roer kaas door je bechamelsaus ('Mornaysaus' heet dat dan) of strooi kaas over je gerecht en gratineer nog even onder de grill. Zoveel cheesy mogelijkheden, wij zetten je alvast op weg!


Kipfilet met gebakken sjalot en cheesy preipuree


Kipfilet met gebakken sjalot en cheesy preipuree
Foodbagchef Claire: "Doordeweeks comfortfood! Ik karamelliseer de sjalotten met honing, mosterd en balsamico - simpel, maar vol smaak. Grote kans dat je deze ingrediënten al in huis hebt, dus hopelijk maak je ze snel weer zo!" Bestel deze week bij Foodbag! 



Cheesy pasta met kip, prei en witloof


Cheesy pasta met kip, prei en witloof
Een pasta die iedereen kan bekoren. Door prei en witloof onder de kaassaus te mengen, krijg je zo extra groenten binnen. En wedden dat zelfs je moeilijkse etertjes het witloof niet eens zullen smaken? Bekijk recept



Salade met kip en cheesy croutons


Winterse salade met kip en cheesy croutons
Foodbagchef Caroline: "Ik liet me inspireren door de caesar salade, en stak die in een dikke winterjas. Met curly kale (dat zijn de jonge scheutjes van boerenkool), cheesy croutons, geroosterde biet, malse kip en een verrassende dressing met een scherp kantje. Geniet ervan!" Bekijk recept



Chili cheese frietjes


Chili cheese frietjes
Een Amerikaanse Tex-Mex klassieker: Chili cheese fries. Dat zijn (oven)frietjes met chili con carne, die je nog even in de oven laat gratineren met cheddarkaas over gestrooid. Het is weer eens iets anders dan de 'klassieke' chili con carne. Moet je proberen! Bekijk recept



Pasta met gehaktballen met mozzarella en courgette


Pasta met gehaktballen met mozzarella en courgette
Foodbagchef Caroline: "Surprise! Ik maak een publieksfavoriet: pasta met gehaktballetjes in tomatensaus. In de gehaktballetjes zit een extra cheesy verrassing. Met dit gerecht scoor je sowieso punten!" Bekijk recept



Smash burger met pastinaakfrietjes, kaas en barbecuesaus


Smash burger met pastinaakfrietjes, kaas en barbecuesaus
Volgens trendwatchers is de nette, dikke burger out en omarmen we massaal de 'smash burger'. Deze hamburger maak je door gehakt aan te drukken of te 'smashen' in de pan. En dat maakt 'm onweerstaanbaar. Benieuwd? Bekijk recept



Tacos met kip, paprika, guacamole en kaas


Tacos met kip, paprika, guacamole en kaas
Het perfecte entertaingerecht voor taco tuesday met vrienden. Bekijk recept



Gnocchi uit de oven met spinazie en kaas


Gnocchi uit de oven met spinazie en kaas
Een zalige vegetarische ovenschotel met gnocchi, spinazie en kaas. Heel eenvoudig om te maken, maximum smaakeffect! De gnocchi zullen mooi krokant bakken in de oven. Perfecte winterkost! Bekijk recept



Warme Griekse salade met pompoen, aardappel, olijven en witte kaas


Warme Griekse salade met pompoen, aardappel, olijven en witte kaas
Tijdens de gure wintermaanden nemen we je mee naar warmere, culinaire oorden. Letterlijk, want we roosteren de pompoen en aardappel in de oven met Griekse kruiden. Heerlijk én verwarmend! Bekijk recept



Orloffgebraad met worteltjes en kroketten


Orloffgebraad met worteltjes en kroketten
Lekker klassiek en toch zo feestelijk: Orloffgebraad met worteltjes en kroketten. Orloffgebraad is een varkensgebraad dat je in plakjes snijdt en opvult met plakjes kaas en hesp. Laat dan nog even gratineren in de oven. Zo lekker! Echte grootmoeders keuken. Bekijk recept