De klassieke 'pasta pesto alla Genovese' heeft iedereen ongetwijfeld al eens geproefd. Alhoewel, wist je dat er bij de originele versie stukjes aardappel en sperzieboontjes bij geserveerd worden? De klassieke basilicumpesto met pijnboompitten en parmezaan vinden we heerlijk. Hoe je het best zelf pesto maakt? Dat legden we hier al eens stap-voor-stap uit. 

Maar wist je dat er tal van variaties zijn die je kan maken? Het is zelfs een hele originele en lekkere manier om restjes te verwerken. Pasta pesto, wij verrassen je met 8 creatieve variaties!


De authentieke pasta pesto alla Genovese


De authentieke pasta pesto alla Genovese
De échte pesto Genovese kent iedereen ondertussen, met basilicum, pijnboompitten en parmezaan. Maar wist je dat in de authentieke pastaschotel naast de pesto ook aardappelen en sperzieboontjes worden toegevoegd? Vreemd he? Maar het smaakt wonderwel erg lekker, dit moet je proberen! Bekijk recept



Tagliatelle met spinaziepesto en mozzarella


Tagliatelle met spinaziepesto en mozzarella
Een heerlijke pasta in de Italiaanse driekleur! Tagliatelle met een verrassende en frisse spinaziepesto, kerstomaatjes en plukjes mozzarella die eroverheen smelten. Een vegetarische topper die je in 20 minuten op tafel zet. Zelf eens spinaziepesto maken? We maken je het gemakkelijk, want dit gerecht kan je deze week bij de 15gram Foodbox bestellen!



Gnocchi met rode pesto en kerstomaatjes


Gnocchi met rode pesto en kerstomaatjes
Gnocchi zijn niet alleen lekker met een salie-botersausje, ook met rode pesto zijn ze geweldig. De rode pesto maak je uiteraard zelf met zongedroogde tomaten. Bekijk recept



Tagliatelle met pesto van waterkers en geitenkaas


Tagliatelle met pesto van waterkers en geitenkaas
Een heerlijke zomerse vegetarische pasta, die klaar is in 15 minuten. Bekijk recept



Pasta met kippenballetjes en pesto van broccoli en munt


Pasta met kippenballetjes en pesto van broccoli en munt
Wat denk je van broccolipesto met munt? Superorigineel, lekker en een ideale manier om kinderen broccoli te leren eten. Moet je proberen! Bekijk recept



Linguine met pesto van geroosterde rode paprika en geitenkaas


Linguine met pesto van geroosterde rode paprika en geitenkaas
Pasta pesto, maar dan helemaal anders dan je het gewoon bent! We maken een Zuiderse versie met geroosterde rode paprika en hazelnoten. Daarbij komt frisse geitenkaas om het af te werken. Een Mediterraans vegetarisch toppertje! Bekijk recept



Penne met courgette en pistache-basilicumpesto


Penne met courgette en pistache-basilicumpesto
Iedereen houdt van pesto Genovese, de zalige saus met pijnboompitjes en basilicum. Je kan er ook een heerlijk Zuiderse versie van maken met pistachenootjes. Bekijk recept



Penne met groene asperges, gerookte zalm en dillepesto


Penne met groene asperges, gerookte zalm en dillepesto
Een echte 'pasta primavera' met penne, groene asperges, gerookte zalm en een frisse dillepesto. Dit moet je proeven! Bekijk recept