Zondag is het zo ver, en komen we te weten of Leonardo DiCaprio eindelijk dat felbegeerde Oscarbeeldje in handen krijgt. Voor de 88e keer worden de Acadmy Awards Oscars uitgereikt in Los Angeles. Om in de sfeer te komen verzamelen we onze 4 favoriete filmgerechten!

1. The Godfather: Pappardelle met gehaktballetjes


Een echte klassieker uit de ultieme gangsterfilm The Godfather is een heerlijke pasta met tomatensaus en gehaktballetjes, gemaakt door Italiaanse maffioso. Herinner je de scène waarin Clemenza Michael leert om pastasaus te maken? ‘Hey, come over here kid, learn something. You never know, you might have to cook for 20 guys someday.’ Wij maken een iets simpelere, maar even lekkere pappardelle met gehaktballetjes.

Pappardelle met gehaktballetjes

2. Inglorious Bastards: Appelstrudel


Eén van de populairste scènes uit Inglorious Bastards is wanneer de arme Shosanna met Nazi Hans Landa in een Franse bistro zit. Je herinnert je waarschijnlijk ook die heerlijke appelstrudel met slagroom die ze eten. Tarantino laat dit zoete dessert uitgebreid in beeld komen, en daar genieten wij natuurlijk van. Probeer dit heerlijke gebak vooral eens zelf!

Appelstrudel

3. Ratatouille: Ratatouille


In Ratatouille kookt het Franse ratje Rémy de sterren van de hemel in een Parijse sterrenzaak. Wie de film gezien heeft herinnert zich vast de prachtige scène waarin een ratatouilleschotel gemaakt wordt, en daar krijg je natuurlijk honger van. Dit gezonde gerecht maak je dan ook makkelijk zelf!

Heerlijke filmgerechten zoals deze ratatouille

4. Julie & Julia: Boeuf bourguignon


De echte foodies onder ons hebben waarschijnlijk de overheerlijke film Julie & Julia gezien. Hoewel Julie de 365 recepten uit ‘Mastering the art of French cooking’ van Julia Child klaarmaakt, gaan wij voor 1 enkele heerlijke klassieker: boeuf bourguignon. Om je vingers bij af te likken!

Heerlijke boeuf bourguignon